Vælg en side

5 dages rejse med 3 dages dybsne snescooter safari. 

Inkl. dybsne-kursus og en hel dags kørsel i dybsne i Sverige!

Frit valg på rejseperiode.

Z

5 dages rejse med 3 dages dybsne snescooter safari .

Z

Rejsen gennemføres ved minimum 2 deltagere!

Z

Fantastisk snescootersafari med engelsktalende guide.

Z

4 flyvninger t/r.

Z

Ophold på 4-stjernet spa-hotel (2 nætter) og 3-stjernet hotel på snescooterdagene (2 nætter).

Z

Helpension på snescooterdagene. Halvpension på ankomst- og afrejsedag.

Z

Mulighed for fine aktiviteter på hjemrejsedagen.

Z

Dobbelt- og enkeltværelse muligt.

Z

Pris fra kr. 31.350,-

Se priser nedenfor.

Du kan tilmelde dig individuelt, eller I kan deltage som en gruppe. Hvis I er minimum 5 deltagere, kan jeg lave rejsen som et arrangement kun for jer!

3 dages dybsne snescooter safari. På denne rejse kan jeg garantere rejsens gennemførelse ved minimum 2 deltagere. Kontakt mig, så vi kan finde den helt rigtige rejseperiode. 

Hvis du rejser alene og gerne vil opleve dette eventyr, kan det også lade sig gøre, for så finder jeg en periode, du skal rejse i, hvor du rejser sammen med andre internationale gæster, som allerede er booket. 

Rejsen inkluderer 3 dages snescootersafari med puddersnekursus og en hel dags kørsel i dybsne!

Denne rejse har vi gennemført flere gange med meget tilfredse gæster.

Rejsen er eksklusiv, idet den er tilrettelagt i samarbejde med min dygtige partner, der laver mere ekstreme snescootersafarier med mange kilometer hver dag og mange timers kørsel.

Her er der udvalgt særdeles gode lokale guider, der alle taler godt engelsk. Samtidig bruger vi det bedste udstyr, der findes på markedet – både hvad angår snescootere, beklædning, hjelme etc.

På denne rejse er der engelsksproget guide på snescooterdagene.

De andre dage vil rejsedeltagerne være på egen hånd og vil have fået udførligt rejsemateriale fra Rejserog.dk, således at intet er overladt til tilfældighederne.

Jeg laver et fuldstændigt rejseprogram for alle deltagere og har tilrettelagt alt fra a til z.

Denne rejse er på 5 dage og foregår i både Finland og Sverige. Der køres op til 500 km snescooterruter i løbet af rejsen – og hvilke ruter!

Her er der lagt fokus på, at der bliver en “dybsne-dag”, hvor du kommer ud at køre i områder, hvor der ingen officielle snescooterspor er, og hvor der kan køres på jomfruelig sne. Masser af dybsne og god mulighed for at lære at køre dybsne på den rigtige måde. Vores dygtige lokale guide lærer deltagerne at køre dybsne, således at du også kan dreje snescooteren i dyb sne ved fuld gas og gøre det ved at balancere på én mede!

Her bliver der virkelig mulighed for at lege i sneen og få lov til at give al den gas, man har lyst til!

En rigtig drengerøvstur, hvor du får lov til at bruge alle dine kræfter!

Flotte udsigter på alle rejser.
Gode faciliteter!

Rejsen er tilrettelagt for deltagere, der er i fin fysisk form og vil have et vintereventyr langt ud over det sædvanlige. Du kan f.eks. have erfaring i motorsport eller mc-kørsel eller naturligvis have kørt snescooter før, – men det er intet krav, men det er nødvendigt at være i god form.

Det er en krævende snescooterrejse med hele 3 dages kørsel med lange snescooterdage typisk fra 08.00 morgen til 18.00 aften.

Du er meget velkommen til at ringe til mig, så vi kan tale om din erfaring og evner, og i fællesskab finde ud af, om du kan deltage på denne specielle rejse.

Snescooterrejsen til finsk Lapland inkluderer alt, der er nødvendigt for en god og vel tilrettelagt snescooterrejse.

Rejsen foregår i februar til april, der er den bedste tid af sæsonen, hvor vinteren er mild, og hvor det ikke sner hele tiden som f.eks. i december og januar. I vil oftest opleve frostklare dage med 0 til 10 graders frost med sol og god sigt. Der er typisk 1,5-2 meter sne i områderne, hvor I kører snescooter.

Luften er tør i Finland, og derfor føler man ikke kulden som i Danmark, hvor vores vinter er mere fugtig.

Sneforholdene i Lapland og Sverige er meget idéelle, og sneen sammenlignes med den berømte champagne-sne i USA og Canada. Vinteren er betydeligt længere i Lapland end i Centraleuropa, og slutter ofte først til maj.

Der er mulighed for at opleve nordlys på denne tid af vinteren. Det kræver naturligvis de rette forhold, og at man går udenfor og leder efter det. Turlederen og guiden vejleder gæsterne om de bedste muligheder på rejsen.

Udtalelse fra Lars og Matthias, der var med på rejsen i 2022 (og bagefter igen i 2023): 
“Hej Henrik og tusind tak for sidst – og tak for en fantastisk tur til Lapland.
Mathias og jeg er fuldstændig overvældet over turen, som fra start til slut har været fyldt med gode oplevelser. Alt har fra start til slut været rigtig godt arrangeret – og vi har under hele rejsen været i trygge hænder.
En stor ros og tak til dig for et yderst godt informationsniveau i forbindelse med vores rejse. Alle de mails vi har modtaget fra dig har været rigtig informative.
Som nævnt for dig foran hotellet inden vi drog hjem, så ønsker Mathias og jeg en lignende tur næste år – og gerne arrangeret af dig. Vi vil gerne afsted i uge 9-10 eller 11 såfremt det er muligt. Vi hopper gerne med på en tur med andre af dine gæster og/eller helt på en lukket gruppe som den vi deltog på i år.

Tak for rejsen og oplevelsen :-)”

Mathias og Lars

Da der på denne specialrejse er 3 hele dages snescooterkørsel og udrejse- og hjemrejsedag, dvs. 5 dages rejse i alt, er der ikke mulighed for en hel aktivitetsdag. Der er dog på hjemrejsedagen mulighed for aktiviteter.

Det betyder, at der er mulighed for at tilvælge en tidlig morgenaktivitet på hjemrejsedagen.

Du kan altid ringe til Rejserog.dk og tale med mig, hvis du har spørgsmål, før du bestiller din rejse.

Der er ofte gæster, der vælger at forlænge denne rejse, så de før eller efter rejsen får nogle yderligere individuelle oplevelser, f.eks. ophold på ishotel eller i nordlys-igloer. Spørg mig gerne, så laver jeg det, I har lyst til.

Gode faciliteter!
Gode faciliteter!
Gode faciliteter!
Gode faciliteter!
Flotte udsigter på alle rejser.
Gode faciliteter!
Gode faciliteter!

Rejseinformationer

Rejseforløbet dag for dag:

Dag 1:
Første rejsedag starter med afrejse fra Kastrup, mellemlanding i Helsinki og ankomst i lufthavnen i Lapland. Se rejseplanen her på siden.

Rejserog.dk har tilrettelagt dit opholdsforløb og giver dig med de sidste rejsepapirer alle praktiske informationer for opholdet, transfer, check ind etc.

Fra destinationslufthavnen er der transfer til hotellet (offentlig transfer, der ej er inkluderet).

Overnatning på et af vores gode 4-stjernede hoteller.

Dag 2. Ca. 150 km:
Efter et godt og nærende morgenmåltid gør I jer klar til dagens oplevelser.

I får naturligvis vejledning fra Rejserog.dk til forberedelse af pakning til jeres snescooterdage.

Her til morgen afhentes I af en transferbus og I møder nu den lokale guide, der er engelsktalende, og de andre deltagere, der både kan være danske og internationale.

I starter med at få udlevere vinterudstyr til at køre i. Der er en polardragt, der er lavet specielt til aktiviteter i sneen. Der udleveres tillige gode vinterstøvler, handsker, hjelmhue og en styrthjelm med visir. Der er et specielt termovisir i de hjelme, vi bruger i Lapland, hvorved man undgår, at visiret dugger til. I får også mulighed for at få 2 par handsker – et sæt luffer og et sæt fingerhandsker.

Inden afgang er der alkoholtest og kontrol af kørekort for alle rejsedeltagere.

Guiden informerer rejsedeltagerne om alle praktiske forhold såvel som sikkerhedsregler og almindelige færdselsregler ved snescooterkørsel. Herefter får rejsedeltagerne en grundig introduktion i at betjene maskinerne og herefter bliver snescooterne udleveret til hver deltager.

Når alle er klar, kører I af sted ud i det smukke snedækkede landskab.

Guiden kører forrest og giver rejsedeltagerne mulighed for prøvekørsel i ro og mag og med fokus på at lære maskinerne at kende.

De første par timer går hurtigt. Her oplever du, at snescooteren er et helt andet type køretøj, end hvad du tidligere har prøvet at køre på.

De to meder foran på maskinen styrer godt og følger let sporet, som I kører på.

I styret er der mulighed for at justere varme i håndtaget og i gassen, der fungerer som på en quad-motorcykel – altså en gasfunktion styret med tommelfingeren. Det er meget let at bruge!

Efter kort tid fornemmer du at køre snescooteren med lethed, og du kan slappe af og nyde sporet, kørslen sammen med de andre rejsedeltagere og den fantastiske natur!

I dag går ruten ad et flot spor i vestlig retning. Der er ca. 50 km til Finlands største ishotel, og der går ruten formodentlig forbi, hvor der også bliver mulighed for et kort besøg.

På ruten bliver der naturligvis spist frokost – måske i ishotellets restaurant, der er i varme lokaler.

Ruten i dag går i sydvestlig retning gennem den finske vildmark. Her kører I i flere områder, hvor der er 20 km til nærmeste asfaltvej.

Eftermiddagen byder på nogle flotte strækninger med dejlig natur, og I får en god lang eftermiddag, inden I er fremme ved dagens hotel, der er beliggende tæt på grænsen til Sverige. 

På de almindelige spor må I køre op til 60 km/t, hvilket bestemt er nok, men når der evt. køres på en sø eller flod har man mulighed for at køre 80 km/t.

Du medbringer selv din fornødne bagage på snescooteren i en speciel bagageboks. Dvs. du har det med på turen, som du skal bruge til din overnatning og ophold. Resten af din bagage – og din kuffert – står på snescooterkontoret. Jeg anbefaler samtidig, at du har en god rygsæk med.

Der er mulighed for at bruge sauna og hygge sig på indkvarteringen.

Til aften serveres en god middag – typisk i form af 3 retter.

Hyggelig aften med de andre rejsedeltagere.

Overnatning på det bestilte værelse.

Dag 3. 80-100 km. Dybsne-kursus og en hel dag i dybsne:
Der er med sikkerhed flere deltagere, der ikke kan vente med at komme ud til snescooterne for at komme af sted på dagens tur!

Efter en god nats søvn gør rejsedeltagerne sig klar til dagen. Der er god morgenmad, inden dagen starter omkring kl. 8.

I dag går ruten fra hotellet, der er beliggende ved grænsen grænsen ind til Sverige, og direkte ind på de åbne vidder i Sverige.

I Sverige er der ikke så mange præparerede snescooterspor, og det giver plads til dybsnekørsel, som er svært på snescooter, hvis man ikke har lært det.

Sneforholdene ændrer sig fra dag til dag, og vi tager naturligvis forbehold for det endelige forløb i forhold til hvor meget dybsne, der skal køres, men forholdene i  såvel Finsk som Svensk Lapland er normalt yderst gode.

Guiden starter dagen i Sverige med at lære dig at køre i pulversne, hvilket de meget fine snescootere, som I kører på, er helt idéelle til.

Det er planlagt, at der i dag primært skal køres i dybsne og øves i at køre i dette svære underlag.

I dag lærer du også at køre sving i den dybe sne. Det kan være svært i starten, men bliver som at svæve over sneen, når man først har lært det. Typisk kører du på én mede og giver fuld gas for at dreje.

Der er naturligvis også arrangeret frokost i  løbet af dagen.

Eftermiddagen fortsætter med endnu flere spændende spor i Sverige, hvor I virkelig kan mærke, at I har lært at køre “off piste”.

I kommer i dag ud på en tur, der i alt bliver omkring 80-100 km lang. Der bliver meget mere teknisk kørsel i dag, idet guiden fortsætter med at køre i pulversne, og det kræver både tilvænning og teknik.

Ofte kan I sagtens få guiden til at køre en ekstra sløjfe, hvis I har mere blod på tanden!

Sent på eftermiddagen/til aften ankommer I til den samme indkvartering som sidste nat. Det betyder også, at I ikke behøver at køre med jeres bagage i dag. 

Her er igen mulighed for afslapning og saunabesøg, ligesom der bydes på en god middag.

Dag 4: Ca. 150 km.
I dag byder vi på rejsens sidste snescooterdag.

Her er der en meget fin afslutning på udflugterne. Ruten går tilbage gennem Finland, hvor der måske bliver tid til at besøge en rensdyrfarm på ruten.

Ruten går i østlig retning ad nye ruter tilbage mod udgangspunktet, hvor I startede.

Der er frokost undervejs på ruten som de foregående dage.

På vej tilbage til snescooterkontoret vil guiden evt. tage rejsedeltagerne med op på et 600 meter højt bjerg, der ligger tæt på dagens mål.

Dagens udflugt bliver på omkring 150 km kørsel.

Guiden sørger naturligvis for, at tilse, at alle deltagere kan overkomme dagens rute, og lægger forløbet efter erfaringen fra gårsdagens udflugt.

Når dagens udflugt er slut, får I udleveret jeres kufferter og kan nu flytte jeres medbragte fornødenheder til bagagen igen.

I bringes nu med privat transferbus til det gode 4-stjernede hotel, som I boede på første nat.

Der er middag på hotellet, der serveres som buffet.

Herefter er der god tid til afslapning og hyggeligt samvær på hotellet eller i byen.

Dag 5:
Til morgen er der igen stor morgenbuffet på vores hotel.

I dag er hjemrejsedag, og I har fået informationer fra Rejserog.dk til jeres praktiske forhold omkring transfer til lufthavnen.

Der er i dag er mulighed for at tilrettelægge aktiviteter, som kan gøres inden hjemrejse.

Du kan fint tilvælge en af aktiviteterne angivet her nedenfor. Det taler du blot med Rejserog.dk om, når rejsen bestilles.

Her er nogle af aktivitetsmulighederne. Se tillige fanen “Aktiviteter” her på siden:

• Hundeslædesafari, 10 km, hvor du kører med egen slæde og hundespand
• Is-gokartrace
• Sneskovandring i dybsne
• Shopping og afslapning i byen
• Wellness og massage
• Beauty-behandlinger

Rejserog.dk informerer jer om det praksiske omkring eventuelle aktiviteter, I har tilmeldt jer.

Om morgenen checker deltagerne ud af hotellet og har bagage til at stå i aflåst bagagerum.

Evt. frokost på egen hånd på destinationen.

Der er offentlig transfer til lufthavenen iht. gældende transfer tider (bus transfer ej inkluderet). 

Hjemrejsen foregår med fly fra destinationen i Lapland, mellemlanding i Helsinki og ankomst i Kastrup til aften.

Du kommer hjem med minder fra en helt unik snescooteroplevelse.

Flytider:

Dette er de typiske flytider for rejsen til Lapland.

Udrejse onsdag:
Afrejse fra Kastrup kl. 13.05.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Lapland kl. 17.55.

Hjemrejse søndag:
Afrejse fra Lapland kl. 15.20.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Kastrup kl. 18.35.

Der tages forbehold for flytiderne.
Alle flytider er lokale tider. Der flyves med internationale flyselskaber.

Kørekort:
Der skal bruges kørekort til bil for at køre snescooter. Hvis du har et motorcykelkørekort type A, er det også muligt at køre snescooter med dette (hvis du ikke har bilkørekort).

Snescootere, beklædning og sikkerhedsudstyr.
På denne snescooterrejse er der generelt ingen krav om forudgående kendskab til snescooterkørsel, idet guiden vil lære dig at køre snescooter ved starten på snescooterdagene.

Du skal dog være opmærksom på, at der på netop denne rejse er hele 3 dages snescooterkørsel og også lange dage, hvilket kræver en god fysik og motorik.

Den første snescooterdag får alle en god introduktion til at køre snescooter, og lærer således på en let måde, hvorledes færdselsreglerne er i denne lidt anderledes type trafik.

Når du først er startet med at køre, kommer du hurtigt til at nyde kørslen på snescooteren, du ser naturen og føler farten.

Hvis du føler, at det er koldt om hænderne, tænder du blot for varmen i din snescooters håndtag eller i gashåndtaget.

Ved starten på snescooterdagen får du stillet godt snescooterudstyr til rådighed, dvs. dragt, styrthjelm, handsker etc. og gode og velfungerende snescootere.

Dette udstyr, der stilles til rådighed er markedets bedste, og der er tænkt på alt for rejsedeltagerne.

Bagsædepassager: 
Vi kan ikke tilbyde bagsædepassager på denne rejse. Det kan du på vores klassiske snescooterrejse.

Snescootertyper:
På denne rejse benyttes normalt Lynx Xterrain-snescootere. Disse snescootere har ca. 80 hk og er meget fine at bruge på denne rejse.
Disse maskiner er nøje udvalgt til ekspeditionerne og de er kendt for deres holdbarhed og gode funktion i svært terræn. De har en stærk Rotax-motor og har god brændstoføkonomi. Maskinerne er skabt til kørsel i dybsne, idet de er længere end almindelige snescootere og har monteret specialafdæmpning og specielle dybsne-meder, der giver meget bedre styring og opholdelsesdrift i puddersne. Snescooterne er tillige udstyret med et specialstik, der via en ledning giver strøm til varme i din styrthjelms visir!

Alle snescootere er beregnet til 1 person og er lette at håndtere. Maskinerne vejer ca. 160-180 kg og er lette at håndtere – når du lige har fået den rigtige introduktion.

På rejsen benyttes naturligvis udlejningssnescootere, og derfor kan de også have forskellige slidspor, ligesom andet udlejningsmateriel.

Maskinerne på disse arrangementer er dog meget nye og yderst velholdte og den bedste kvalitet iblandt alle vores samarbejdspartnere. På hver snescooter er der tillige en 35 liters boks, hvor du opbevarer din egen bagage på snescooterdagene.

Bagagetransport under snescooterturene:
I løbet af de 3 dages snescootersafari bringer du selv den fornødne bagage med dig.

Snescooteren er udstyret med en bagagebærer og bagageboks. Når du er kommet til snescooterkontoret den første dag, stiller du din kuffert her, og du flytter det nødvendige tøj etc. over i bagageboksen. Dvs. du medbringer selv de fornødenheder på snescooteren, som du skal bruge under aftenens ophold på indkvarteringen samt lidt ekstra til snescooterdagene.

Før din afrejse fra Danmark får du en udførlig pakkeliste og rejsevejledning fra Rejserog.dk. Den udsendes med de sidste rejseinformationer. Således er du ikke i tvivl om, hvad du skal medbringe på rejsen, og hvordan det er lettest at pakke til rejsen.

Bagageboksen på snescooteren er ca. 35 liter, og hvis du yderligere har en rygsæk på ryggen, har du plads nok til ekstra tøj, idet du kun skal bruge dette om aftenen på indkvarteringen, mens du er på snescooterdagene.

Snescooterudstyr:
Du får på den første snescooterdag udleveret godt udstyr til brug under opholdet i Lapland. Der stilles følgende til rådighed: Todelt polarjakke og bukser af bedste kvalitet, 2 par handsker (luffer og fingerhandsker), vinterstøvler, hjelmhue og styrthjelm med termovisir med varme i (det er fulface-hjelme udviklet til snescooterkørsel og er de bedste og mest moderne hjelme, der findes).

Udstyret er udviklet til brug i polare egne, og dragten er lavet til snescooterkørsel, således at der er forstærkninger de rette steder.

Dette udstyr er naturligvis inkluderet i prisen.

Snescooterforsikring og selvrisiko ved leje:
Alle snescootere er forsikret iht. finsk lov for kørsel på snescooter. Forsikringen dækker skader på andre ting eller personer.

Alle deltagere holdes ansvarlige for den måde, de behandler snescooterne på, og de eventuelle skader, som de forårsager på snescooteren ved deres kørsel.

Under kørsel af en snescooter er køretøjet dækket af en forsikring, der dækker eventuelle omkostninger, der måtte komme til føreren, en passager eller en evt. tredie part (dvs. dækning af transport, lægelig behandling, hospital, medicin) eller tredjeparts køretøj (f.eks. skader, ødelagte dele, reparationsudgifter, transport til værksted etc.).

Forsikringen dækker IKKE omkostninger til reparation af den snescooter, der føres af føreren af snescooteren = DIG, hvis det er dig, der selv er ansvarlig/skyldig i skaden!

Derfor har du en selvrisiko på skader forvoldt på din snescooter, når du selv er skyld i skaden:

Selvrisiko er på dette arrangement € 900,- pr. skade/hændelse.
Dete skal forstås således, at hvis du er skyld i skade på snescooteren, så koster det dig op til € 900,- pr. skade, som du forvolder. Ødelægger du et lygteglas, koster det måske € 70,- og ødelægger du stellet på snescooteren, koster det måske € 8.500,-!! Din maksimale omkostning pr. skade/hændelse er € 900,- men hvis det du har ødelagt, koster mindre end de € 900,- så er det kun dette beløb, du skal betale.

€ 900,- er selvrisiko pr. skade/hændelse, dvs. når du har haft en skade, så tæller det på ny med € 900,- i selvrisiko for en ny/næste skade.

Dette gælder for såvel snescooter samt udstyr, du har inkluderet i snescooterleje, dvs. tøj, hjelm, ledning til hjelm, handsker, bagagekuffert etc.

Hvis du en dag ikke vil køre mere, og afbryder din deltagelse, så koster det din selvrisiko på € 900,- at få dig og din snescooter bragt tilbage til snescooterkontoret.

Almindelig slitage på maskinerne er naturligvis ikke underlagt din selvrisiko, men er inkluderet i leje af snescooteren (f.eks. hvis drivbæltet springer, køleren får en lækage, eller der ikke er olie på motoren).

Det er rejsedeltagerens eget ansvar at tilse, at denne er dækket i forhold til ulykke og ansvar. Jeg anbefaler altid, at du køber en rejseforsikring og er sikker på, at du har ansvar- og ulykkesforsikring i din private ulykkesforsikring (og den dækker i udlandet).
Mange rejseforsikringer dækker også “selvrisiko ved lejet køretøj”, og det kan være en fordel for dig, idet du derved får dækket din selvrisiko ved snescooterudlejningen. Det er dog dit eget ansvar at have styr på dette.

Det er yderst sjældent, at jeg har gæster, der ødelægger noget på deres snescootere, så derfor skal du ikke bekymre dig for meget om at skulle bruge hele selvrisikoen. Du skal blot tænke dig om og lade være med at køre for tæt på de andre, og så have en god personlig forsikring og/eller rejseforsikring. 

Rejse- og afbestillingsforsikring:
Alle rejsedeltagere er selv ansvarlige for at tegne en personlig afbestillings- og rejseforsikring. Rejserog.dk tilbyder dette ved bestilling og mulighederne er præsenteret her på siden under fanen INFO.

Forlængelse af rejse/ophold:
Der er mulighed for at forlænge rejsen, hvis du vil have ekstra oplevelser eller f.eks. ophold i nordlys-igloer eller på ishotel. Kontakt mig gerne herom.

Kan du dele værelse med en anden, hvis du rejser alene?
Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene?

På denne rejse er enkeltværelser forholdsvis dyre, så derfor forsøger jeg gerne at hjælpe med at finde en makker, der også vil dele et dobbeltværelse.

Det kan tillige være, at du kan dele værelse med lokalguiden.

Dette drøfter vi, når du bestiller rejsen.

Rejsemateriale før afrejse:
Sammen med de sidste rejsepapirer vil du modtage udførlige informationer om rejsen samt forslag til, hvad du bør pakke til en snescooterrejse etc..

Selvom rejsen blot er på 5 dage, er det fornuftigt at pakke så praktisk som muligt.
Dette rejsemateriale får du senest 14 dage inden afrejse.

Hundeslædehunde og rensdyr:
Rejserog.dk’s samarbejdspartnere driver alle deres firmaer på sund og forsvarlig vis. Alle hunde og rensdyr er i god foderstand, og de har et godt hunde- og rensdyrliv. Om sommeren er dyrene på ferie og arbejder ikke, men nyder den skønne finske sommer. Om vinteren gør dyrene, det de elsker mest, dvs. arbejder med hundeslæder og rensdyrkaner. Alle vores partnere, der har med dyr at gøre, er lokale finske partnere, der er bosiddende i Lapland hele året.

Forbehold.
Der tages forbehold for ændringer i programmet grundet samarbejdspartneres produktændringer samt prisstigninger.

Priser er kalkuleret pr. 5. maj 2023.

Priser:
31.350,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse
2.850,- kr. i enkeltværelsestillæg
1.450,- kr. for 10 km hundeslædesafari inkl. transfer og kaffe
650,- for is-gokartrace
500,- kr. for forlængelse af flyrejsen (senere hjemrejse)
950,- kr. pr. ekstra nat i delt dobbeltværelse med morgenmad ved forlængelse af rejse  på destinationshotel (senere hjemrejse)

Rejsen inkluderer:

• 4 flyvninger med internationalt flyselskab; Kastrup-Helsinki, Helsinki-Lapland t/r
• Halvpension (morgenmad og aftensmad hver dag fra aftensmad på ankomstdagen til morgenmad på afrejsedagen)
• Frokost på snescooterdagene (typisk 1 ret og drikkevarer hertil)
• 4 overnatninger i delt dobbeltværelse iht. rejseprogram
• 5 rejsedage iht. rejseprogram
• 3 hele dages snescootersafari med engelsktalende guide og internationale gæster
• Erfaren engelsktalende guide på snescooterdagene
• 600 ccm snescooter med ca. 80 hk
• Forbrug af olie på snescooteren
• Forbrug af benzin på snescooteren
• Fuld safaribeklædning (vinterkøredragt, hjelm med termovisir, vinterhandsker, polarstøvler, hjelmhue)
• Alle lokale afgifter, moms og skat
• Dansk moms
• Udvidet ansvarsforsikring
• Afgift til Rejsegarantifonden

Rejsen inkluderer ikke:
• Drikkevarer, frokost på ud- og hjemrejsedagen samt på dag 5
• Afbestillings- og rejseforsikring
• Evt. tilvalg af ekstra ydelser iht. prisliste og aktivitetsoversigt

Priser:
Alle priser er angivet i danske kroner pr. person i delt dobbeltværelse.

Hvis du ønsker et enkeltværelse, skal du tillægge enkeltværelsestillægget til prisen pr. person i delt dobbeltværelse.

Eventuelle tillægspriser er angivet separat i teksten eller i forbindelse med prislisten.

Prisstigninger.
Gennem det sidste år er priserne steget meget på varme, råvarer, mad, forbrugsvarer og lønninger i hotel- og restaurationsbranchen. Det er efter Corona-pandemien blevet svært at finde godt hotelpersonale – hvis noget overhovedet – hvilket betyder, at nogle indkvarteringer har måttet omstrukturere deres virksomheder.

Efterfølgende usikkerhed og brændstofproblemer pga. krigen i Ukraine giver hotel- og restaurationsbranchen svære vilkår, og forståelige prisstigninger.
Over de sidste 4 år er priserne steget ca. 40-50%. Tidligere steg priserne 3% pr. år. Ja, nogle enkelte ting er steget 80-100% – sågar langt over 100%.

Jeg arbejder fortsat med de samme gode samarbejdspartnere, som jeg altid har gjort, for de leverer en god kvalitet og service. På trods af deres voldsomt stigende priser, forsøger jeg at holde priserne på et fornuftigt prisniveau.

Valuta i Lapland:
I Finland bruges euro. I Finland er det meget udpræget at bruge kreditkort, jeg anbefaler dog altid, at man også har kontanter med.

AKTIVITETER, DER SKAL BESTILLES SAMTIDIG MED, AT DU BESTILLER REJSEN:

Da der på denne rejse kun er mulighed for aktiviteter om formiddagen på hjemrejsedagen, anbefaler jeg, at det er hundeslædesafarien, der er fokus på, idet det er en unik oplevelse efter 3 unikke dages snescooterkørsel. Dog kan der også arrangeres is-gokart.

10 km hundeslædesafari: Starter typisk søndag kl. 09.00.
Deltagerne og afhentes ved hotellet af privat transfer og køres langt ud i naturen, hvor I møder de livlige og meget glade hunde.

Her møder I ejeren af hundene, der naturligvis er finsk og en meget dygtig slædehundefører.  Hun fortæller om deres professionelle opdræt, hundevelfærd, avl og de konkurrencer, som de deltager i hver vinter. I møder sikkert også et par hvalpe, hvis de er gamle nok til at blive vist frem.

Du får en meget grundig introduktion i at køre en hundeslæde, og herefter får hver deltager et hold hunde (3-5 hunde) og en slæde, der er gjort klar.

Der køres nu i samlet flok en rute på ca. 10 km ud igennem den smukke skov og åbne vidder.

Undervejs ser man landskaberne fra en helt anden side og nyder stilheden sammen med hundene, der er ivrige efter at trække og løbe hurtigt. Der er bremse på hundeslæden, og du er ofte nødt til at bremse hundene, for de er meget ivrige efter at løbe.

Der er kun 1 fører af hver hundeslæde. Der sidder ingen på slæden (spørg mig, hvis I ønsker at være 2 på en hundeslæde, så er det også muligt).

Efter hundeslædeturen bydes der på noget varmt at drikke i en samisk hytte, mens der fortælles om livet som hundeslædefører.

Du medbringer selv dit vintertøj, og kan også låne noget, f.eks. vinterstøvler, hvis dit eget udstyr ikke er tilstrækkeligt.

Herefter køres gruppen tilbage til hotellet.

1.450,- pr. deltager.
Minimum 2 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2½ time.
Inkl. transfer fra og til hotellet og en varm drik.

Is-gokart: Foregår typisk lørdag kl. 09.30.
Prøv en sjov oplevelse!
Du har sikkert prøvet at køre gokart i Danmark på en indendørs bane. Nu får du muligheden for at køre på en fed isbane uden for byen, hvor vi bor.

Disse gokarts, der faktisk er danskbyggede “Dino-carts”, har pigge på dækkene og køres som almindelige gokarts, men man ”broad-sider” hele tiden, når man kører i svingene!
Det kræver lige lidt tilvænning, men er super sjovt og livligt.

En rigtig sjov oplevelse, der giver adrenalin til alle deltagere.

Deltagerne kører i offentlig transferbus til banen, hvor der udleveres tøj, støvler, hjelmhue, handsker og hjelm og gives god køreintroduktion.

Der er nu 2 kørepas af ca. 10-15 minutter pr. deltager.

Da det er et “åbent” arrangement, kan der deltage andre internationale gæster.

650,- kr. pr. deltager.
Minimum 2 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2 timer.

Hvis der er mere end 8 deltagere til dette arrangement, så tilbydes også et decideret race med 2 x træninger og finalerace til kr. 950,- pr. deltager. Dette kan gennemføres med samme tidsforbrug.

AKTIVITER UDEN FORUDGÅENDE BESTILLING:

Ved byen, hvor I bor, har der været afholdt World Cup i alpint skiløb og langrend igennem mange år. World cup’en i alpint skiløb gennemføres her hvert år som det første sted i verden, idet vinteren starter tidligt i Lapland. Der er mulighed for at stå på ski på pisterne ved bjerget, hvor vi bor på den 5. rejsedag. Du kan nå 3 timers skiløb.

Alpint skiløb eller langrend:
Der er fantastiske muligheder for at stå på alpin ski eller løbe langrend. Sneen er altid meget fin og meget anderledes end i Europa og i alperne. Luften er tør, og det betyder, at sneen er betragteligt lettere end f.eks. i alperne.

Der lejes alpint og langrendsudstyr som på alle andre skisportssteder. Lejepriser og liftkort til alpint skiløb er samme priser, som det kendes i alperne. Man betaler ikke for brug af langrendsløjper.
Udlejningsfaciliteter for skiudstyr er beliggende ca. 200 meter fra vores hotel.

Vandremuligheder:
Ved byen, hvor vi bor, er der fine vandremuligheder. Der er mulighed for at vandre på egen hånd på afmærkede ruter.

Snesko:
Du kan leje snesko i en af vores udlejningsbutikker. Disse lejes på timebasis, og du kan også få en guide med, hvis du ønsker dette.

Fat-Bike:
I byen kan der lejes specielle mountainbikes med ekstra tykke dæk, så man kan køre i sneen. Der kan også lejes cykler med batteri.

Massage og wellness:
I byen, hvor vi bor, kan der bestilles forskellige former for massage og wellness. Dette bør bestilles ved ankomst til Finland, hvis du ønsker at gøre brug af dette på 4. rejsedag. Vores hotel har meget fine wellnessfaciliteter.

Oplev Finlands største SPA-vandland:
Turlederen hjælper dig gerne med et besøg i Finlands største SPA og vandland. Her er ca. 3.000 m2 stort anlæg med alt i varmtvandsbassiner, strømkanaler, jacuzzier, udendørs bade og naturligvis forskellige saunaer og dampbade.

Pris for et dagsbesøg er ca. € 30,- pr. deltager, men vi har en specialpris, som du informeres om i Lapland. Vi bor direkte ved SPA- og wellnessafdelingen, men det er ikke inkluderet i rejsens pris, idet vi vurderer, at der er for få deltagere, der vil bruge denne facilitet under aktivitetsdagene.

Fest, karaoke og natklubber:
Vi befinder os på et af Finlands største skisportssteder, og derfor er der et stort udvalg af barer og natklubber samt spillesteder, man kan besøge om aftenen og natten. Turlederen fortæller gerne herom på destinationen.

Nordlys: 
I denne rejseperiode er der fine muligheder for at se nordlys. Turlederen hjælper gerne gæsterne med de bedste muligheder for at se nordlys.

Destinationerne på rejsen er angivet med en ca. placering og rejsens datoforløb, når du klikker HER.

Udfyld din bestilling her:

Værelsestype (angiv enkelt- eller dobbeltværelse):

13 + 13 =

Turleder på snescootersafarier

Snescooterrejse, snescootersafari, snescooterferie

Henrik Tang

Ejer og turleder.

Jeg er årgang 1966 og har arbejdet i rejsebranchen siden 1986.
Som 22 årig startede jeg som “kørende rejseleder”, dvs. jeg var guide og turistbuschauffør i 2 år primært til Paris og lidt til Østrig. Sidenhen har jeg været skiguide i Østrig og Schweitz og turleder på mange specialrejser, både på snescooter i 23 år og på motorcykel i 30 år.

Her i Rejserog.dk er jeg kontormanden, der tilrettelægger alle rejserne, og jeg har naturligvis besøgt alle rejsemålene, som jeg laver rejser til, både på studierejser for at planlægge og lave kontrakter for rejserne, og naturligvis i forbindelse med afvikling af rejserne med gæster.

Jeg er turleder på alle snescooterrejser, hvor der er dansk turleder med på rejsen.

Jeg er vant til at være i Lapland og har et godt netværk og styr på din rejses forløb. 

På denne 6-dages rejse er jeg turlederen, der modtager dig i lufthavnen og er sammen med dig på det første og sidste hotel. Jeg fortæller alt praktisk om rejsen, og er også med dig, når du starter din 4-dages snescootersafari, så der er styr på udstyr og klargøring, inden du tager med den lokale guide ud på 4 dages eventyr. 

For mig er det vigtigt, at gæsten har en helhedsoplevelse og føler, at der er styr på rejsen fra a til z.