Vælg en side

XL rejsen – uge 10
Snescooter rejse med mere gas og længere dags udflugter
Snescooter safari med dansk turleder

Tirsdag 4. til søndag 9. marts 2025.

Z

6 dages rejse til finsk Lapland

Z

4-stjernet snescooter safari med dansk turleder

Z

4 flyvninger og ophold på flot 4-stjernet spa- og wellnesshotel

Z

Nye og moderne snescooters - du kan vælge mellem 2-takts og 4-takts snescooters

Z

Udflugterne på snescooter køres med frisk tempo og lange udflugts dage på op til 130-150 km

Z

Frokost på snescooter udflugterne på rensdyr farm og is hotel

Z

Tilvælg flere oplevelser med f.eks. hundeslædesafari, is-gokart kørsel, spa-behandlinger, langrend og alpint skiløb, snesko safari, isfiskeri, fat bike cykel, vandreture etc.

Z

Dobbelt- og enkeltværelser

Z

Pris fra kr. 20.650,-

Se priser nedenfor

Snescooter rejse med dansk turleder.

XL-snescooterrejsen. 
Denne rejse er identisk med min klassiske rejse til Lapland, dvs. det er den meget populære rejse med et meget velplanlagt rejseforløb. Rejsen er i 2025 udvidet til 6 dage, så der er mulighed for flere oplevelser på destinationen.

Rejsen kaldes for XL-rejsen, fordi der på denne snescooter safari gives mere gas og køres flere kilometer på snescooterdagene. Her kan der heller ikke være bagsædepassagerer med. Der er naturligvis fuld fokus på sikkerheden, og vi kører på sikre og moderne snescootere og overholder naturligvis færdselsreglerne.

Jeg prioriterer, at de fleste af vores gæster kører på totakts-snescootere, der er hurtige og har en mere aktiv motorgang, som totaktsmotorer jo har. Der er naturligvis også 4-takts maskiner at køre på.

Kort introduktion:
Snescooterrejsen går 200 km nord for polarcirklen i Finland til det smukke Lapland med masser af fantastisk sne og skøn natur. Her oplever du de store majestætiske fjeldmassiver, smuk tundra, store søer og langstrakte elve. Vi skal ud at køre snescooter i det hele – og på denne rejse får du ekstra lange snescooterdage – med mere gas!

På kører du din egen hurtige  snescooter i to dage sammen med den danske turleder, der kender hele området og de fedeste spor. Der er tillige to dage hvor du kan vælge mellem forskellige aktiviteter, f.eks. en skøn udflugt, hvor du kører din egen hundeslæde, ligesom du kan prøve at køre is-gokart, wellness faciliteter, alpint skiløb eller langrend og masse andre aktiviteter. 

Her er tillige fantastiske skimuligheder og nogle af Europas bedste sneforhold. Her er virkelig gode alpine skipister og mere end 250 km langrendsløjper.

Jeg har lavet snescooter safari i Lapland i 25 år, og de gæster, der har været med på den hurtige XL-tur, har været meget begejstret.

snescooter safari. Rejserog.dk. Snescooterrejser.dk.
Gode faciliteter!

Kort rejsebeskrivelse:
Snescooterrejsen til finsk Lapland inkluderer alt, der er nødvendigt for en god og vel tilrettelagt snescooterrejse.

Den danske turleder møder dig i lufthavnen i Lapland, og sørger for, at du får den bedste rejse oplevelse under din ferie. Turlederen kører snescooter med gæsterne, og hver dag er der tilrettelagt nye flotte udflugts ruter. Rejsen foregår på den bedste tid af sæsonen – dvs. i februar/marts, hvor vinteren er mild, og det ikke sner hele tiden som f.eks. i december og januar. Vi vil oftest opleve frostklare dage med 0 til 10 graders frost med sol og god sigt. Der er typisk 1,5 – 2 meter sne i områderne, hvor vi kører snescooter.

Luften er tør i Finland, og derfor føler man ikke kulden som i Danmark, hvor vores vinter er meget fugtig og våd.

Sneforholdene i Lapland er meget idéelle, og sneen sammenlignes med den berømte champagne-sne i USA og Canada. Vinteren er betydeligt længere i Lapland end i Centraleuropa og først til maj.

Der er mulighed for at opleve nordlys på denne tid af vinteren. Det kræver naturligvis de rette forhold, og at man går udenfor og ser efter det. Turlederen vejleder gæsterne om de bedste muligheder på rejsen.

Rejsens pris inkluderer mange ydelser bl.a. flyrejse (der skal flyves 4 gange), private transfers i Finland, ophold på 4-stjernet SPA- og wellnesshotel med god forplejning, dvs. halvpension, moderne værelser, frokost på snescooterdagene, 2 dages snescooterleje inkl. benzin- og olieforbrug, rigtig godt vintertøj/sikkerhedsudstyr. Dansk turleder og meget højt informationsniveau.

Foruden dette er du naturligvis også dækket af Rejsegarantifonden og en udvidet ansvarsforsikring.

Ekstra aktiviteter.
Rejsen inkluderer tillige muligheden for to aktivitetsdage, hvor du selv kan vælge blandt et stort udvalg af forskellige aktivitetsmuligheder som Rejserog.dk tilbyder. Disse aktiviteter tilvælges iht. beskrivelsen her på siden og betales som et tillæg. Du kan både vælge aktive oplevelser og naturligvis også blot vælge at vandre i den skønne natur, få wellness behandlinger eller gå i det store og fine SPA center ved hotellet.  

Den danske turleder er sammen med gæsterne fra ankomst på destinationen til hjemrejse fra destinationen. Du kan altid ringe til Rejserog.dk og tale med turledren, hvis du har spørgsmål, før du bestiller din rejse.

Der er ofte gæster, der vælger at forlænge denne rejse, så de før eller efter rejsen får nogle yderligere individuelle oplevelser, f.eks. ophold på ishotel eller i nordlys igloer. Spørg mig, og jeg laver det I har lyst til.

Gode faciliteter!
Gode faciliteter!
Snescooter rejse med dansk turleder.
Gode faciliteter!

Rejseinformationer

Beskrivelse af rejsen dag for dag:

1. dag. Tirsdag. 
Første rejsedag starter med afrejse fra Kastrup, mellemlanding i Helsinki og ankomst på destinations lufthavnen nord for polarcirklen. Flyrejsen i Finland er lige så lang som fra Danmark til Finland! Se rejseplanen her på siden på fanen “fakta”.

Turlederen tager imod rejsedeltagerne i destinationslufthavnen.

Efter ankomst er der ca. 15 km transfer til hotellet. Undervejs fortæller turlederen lidt om destinationen og det praktiske, der foregår ved ankomst til hotellet. Turlederen har allerede sørget for check-in på hotellet, så der ikke bruges unødig tid, og gæsterne straks kan få deres værelser. 

Efter at alle har stillet deres bagage på værelserne, byder jeg på en velkomstdrink, og giver nu praktiske informationer for de næste dage. Afhængig af ankomsttidspunktet er der evt. også aftensmad på hotellet.

Overnatning på de pæne værelser på vores gode 4-stjernede.

2. dag. Onsdag. 
Efter et godt og varieret morgen måltid gør vi os klar til safaridagen. Vi forlader vores hotel kl. 09.00 og tager ud til vores snescooters, der står klar.

Vores snescootere er klar til dagens udflugt, og alle får udleveret det gode vinterudstyr, der benyttes når vi kører snescooter. Der er en fin polardragt, der er lavet specielt til aktiviteter i sneen. Der udleveres tillige gode polarstøvler, handsker, hjelmhue og en styrthjelm med visir. 

Inden afgang er der alkoholtest og kontrol af deltagernes kørekort. 

Turlederen informerer rejsedeltagerne om sikkerhedsregler og almindelige færdselsregler ved snescooterkørsel. Rejsedeltagerne får en grundig introduktion i at betjene en snescooter, og herefter kører vi af sted ud i det smukke snedækkede landskab. Turlederen kører forrest og giver rejsedeltagerne mulighed for prøvekørsel i ro og mag og med fokus på at lære snescooteren at kende. 

Dagen i dag bliver den første af de to hurtige snescooterdage. Det er naturligt, at deltagerne forstår, at det er vigtigt, at alle føler sig trygge og at der er fokus på sikkerheden, inden vi sætter tempoet op.

De første par timer går hurtigt. Her oplever du, at snescooteren er et helt andet type køretøj, end hvad du tidligere har prøvet at køre på. I styret er der mulighed for at justere varme i håndtagene. Du kommer ikke til at fryse på disse udflugts dage.

Efter kort tid fornemmer du at køre snescooteren med lethed, og du kan slappe af og nyde dagen, den fantastiske natur og kørslen sammen med de andre rejsedeltagere. Turlederen sørger for naturlige pauser på udflugten, og taler med deltagerne om tempo, kørestil og teknik, så alle føler sig trygge.

Det er ikke farligt at køre snescooter, hvis man følger turlederens vejledning. Selvom der på udflugtsdagene bliver kørt friskt, er der fuld fokus på sikkerheden. Vores rejsedeltagere er voksne mennesker, der viser hensyn, og så giver turlederen også plads til at alle kan have det sjovt.

Vi kører i starten af dagen flot tur rundt om og op på et 600 meter højt bjerg og fortsætter ud i landskaberne her omkring. Der bliver pauser, og vi tager tid til at holde kaffe pause ved en fin gammel samisk hytte. Vi kører ud på fjeldet og over nogle søer, og sporene er let fremkommelige. Alle har hurtigt en god fornemmelse af, hvordan man kører en snescooter.

Vi spiser frokost ude ved en flod, hvor vi besøger en rensdyrfarm. Vi sidder indenfor i varmen og får et godt måltid mad. Her er rigtig hyggeligt med ild i pejsen.

Eftermiddagen byder på nogle gode lange strækninger med dejlig natur og store skove med kuperet terræn. Her er der også pauser med fotomulighed. Måske der skal holdes en pause for en kop kaffe og en finsk vaffel i en gammel træhytte hen på eftermiddagen. 

Vi er tilbage ved snescooterkontoret ved 16-17-tiden. Når vi kører den hurtige tur, er det ofte således at vores tidsforbrug er mindre, og derved er der mulighed for, at turlederen kører en ekstra sløjfe på dagens udflugt. Det vurderer turlederen under dagens udflugt.

Når vi er tilbage ved snescooterkontoret checker turlederen, om der er noget, der skal ændres til næste dag, og at alle deltagere får deres udstyr med på hotellet, så vi hurtigt kan komme afsted næste dag.

Herefter går turen tilbage til hotellet for afslapning, inden vi ved 19-tiden spiser middag i hotellets restaurant. 

Til aften tilbyder turlederen gerne at tage rejsedeltagerne med ud på en lille vandretur i byen. Der fortælles naturligvis også om næste dags udflugt.

3. dag. Torsdag. 
Der er med sikkerhed flere deltagere, der ikke kan vente med at komme ud til snescooterne for at komme af sted på dagens tur!

Vi forlader hotellet efter morgenmaden kl. 09.00 og henter vores snescootere, så vi kan komme tidligt afsted. Der laves naturligvis også alkoholtest i dag. Da vi allerede har vores snescootertøj på fra hotellet, går det hurtigt med at komme afsted. Snescooterne er tanket op og checket teknisk, så det er bare afsted! 

Ruten går vestpå, hvor vi i starten kommer til at køre på en del hurtige spor og også kommer over nogle store søer. På søerne må vi køre op til 80 km/t, så vi skal nok få mulighed for at prøve at give ekstra meget gas.

Snescooterne kører op til ca. 120 km/t, og det får du også mulighed for at afprøve, hvis du har lyst – et sikkert sted. Hvis forholdene er til det, vil turlederen også finde et egnet sted, hvor du kan prøve at køre i dybsne.

Vi kommer i dag ud på en tur, der i alt bliver ca. 130-150 lang. 

Planen er, at vi gerne skal spise frokost i Finlands største ishotel. Her spiser vi indenfor i den varme restaurant, der er i en hyggelig træhytte. Der kan vælges mellem 3 slags suppe med drikkevarer til og herefter kaffe. 

Hvis du har lyst til at opleve ishotellet, der bygges hver vinter og hvert år har et nyt design, tilkøber du en entré hertil. Turlederen informerer herom. Her får du mulighed for at se de meget flotte og smukt is-dekorerede værelser, is-restauranten, is-kapellet og en masse af de flotte figurer, der er bygget i sne og is.

Efter frokosten kører vi flere nye spor, og vi når sikkert også ud af de lidt sværere ruter ved ishotellet, der bringer os tilbage mod vores destination, hvor vi bor. I dag er vi på nogle snescooterspor, der er beliggende 20 km fra nærmeste asfaltvej. Ruten i dag er sværere end i går, men kan køres af alle deltagerne. Turlederen vil også køre længere forløb inden der holdes pause, for nu er deltagerne i god rutine. 

På vej tilbage til vores hotel vil turlederen også køre en ekstra sløjfe, hvis deltagerne har lyst til det.

Middagen foregår igen på hotellet. Herefter er der god tid til hyggeligt samvær på hotellet eller i byen.

4. dag. Fredag.
De næste to dage er der mulighed for at lave forskellige aktiviteter i Lapland. Du vælger naturligvis selv, hvad du har lyst til, men da nogle af aktiviteterne skal reserveres i meget god tid, har jeg naturligvis gjort dette, og derfor skal disse foregå i dag.

Hundeslæde safari starter kl. 09.00. Denne hundeslæde safari er en flot oplevelse langt ude på fjeldet, hvor du kører med dit eget hundespand med 4-5 hunde. Efter 2 dage på snescooter er det en fantastisk oplevelse at køre hundeslæde ude i den stille natur og se hundenes begejstring for at løbe. Udflugten er på 10 km og du får god introduktion og evt. tøj og udstyr, hvis du ikke selv har vinter tøj med. Efter safarien er der varm drik i en samisk kota og mulighed for at tale med den lokale hundeslæde guide og høre om deres liv med hundene. Se præsentationen af aktiviteten under fanen “Aktiviteter”.

Is go-cart starter kl. 14.00. Vi går til vores transfer bus, der bringer os ud på fjeldet, hvor der er bygget to is-baner. Her står der veltrimmede danske go-carts med pig-dæk klar til race. Inden vi skal køre er der omklædning til sikkerhedsudstyr, hjelm, handsker, dragt og støvler og naturligvis sikkerheds introduktion. Herefter et fedt race, hvor der er mulighed for al den gas, du har lyst til. Se præsentationen af aktiviteten under fanen “Aktiviteter”.

Begge aktiviteter i dag foregår med transfer fra hotellet og ud til aktiviteten og indeholder både transfer og aktiviteten, ligesom turlederen naturligvis er med.

5. dag. Lørdag.
I 2025 har jeg udvidet snescooter rejsen til 6 dage, idet jeg gerne vil give rejsedeltagerne mulighed for flere oplevelser i Lapland. Det betyder ikke, at du absolut skal lave aktiviteter i de to dage, det er muligt, for du kan også sagtens nyde ferien og blot slappe af og være i den skønne natur eller i vinter sports byen, vi befinder os i.

Jeg har mulighed for at tilbyde dig et stort varieret udvalg af aktiviteter. Se beskrivelserne under fanen “Aktiviteter”. Her en kort oversigt:

• Hundeslædesafari, 10 km, hvor du kører med egen slæde og hundespand
• Is-gokart på stor isbane
• Vandretur i smuk natur på sø og i skov
• Alpint skiløb i Finlands største alpine skianlæg
• Sneskovandring i dybsne med eller uden guide
• Langrend på fjeldet. 250 km løjper er til rådighed
• Skiskole for alpint og langrend skiløb
• Besøg på Finlands største spa- og wellnescenter med alt i bade, strømbassiner, saunas, dampabade, udendørs svømning og indendørs og udendørs jacuzzis
• Wellness behandlinger og massage behandlinger
• Shopping og afslapning i byen
• Beauty-behandlinger
• Frokost på special restauranter

Der bydes naturligvis på morgenmad og aftensmad på hotellet denne dag.

Turlederen er med til at koordinere aktiviteterne, hvoraf nogle skal bestilles tidligt, fordi de er så eftertragtede. Det vejleder jeg dig naturligvis i.

6. dag. Søndag
Til morgen er der igen stor morgenbuffet på vores hotel.

I dag er hjemrejsedag, og den private transferbus afgår fra hotellet 2 timer inden afrejse fra lufthavnen.

Det betyder, at der er god tid til at få gjort de sidste indkøb og kigget lidt på byens butikker inden afrejse. Frokost på egen hånd.

Hjemrejsen foregår med afrejse fra destinationen i Lapland, mellemlanding i Helsinki og ankomst i Kastrup til aften. Afrejse er normalt ca. kl. 12.30 fra hotellet og ankomst ca. kl. 18.30 i Kastrup.

Du har helt sikkert haft en god ferieoplevelse med snescooter kørsel i fantastisk natur og dejlige aktiviteter og oplevelser i Lapland.

Flytider:

Dette er de typiske flytider for rejsen til Lapland.

Udrejse onsdag:
Afrejse fra Kastrup kl. 13.05.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Lapland kl. 17.55.

Hjemrejse søndag:
Afrejse fra Lapland kl. 13.20.
Mellemlanding i Helsinki.
Ankomst Kastrup kl. 18.35.

Der tages forbehold for flytiderne.
Alle flytider er lokale tider. Der flyves med internationale flyselskaber.

Kørekort:
Der skal bruges kørekort til bil for at køre snescooter. Hvis du har et motorcykelkørekort type A, er det også muligt at køre snescooter med dette (hvis du ikke har bilkørekort).

Kan børn deltage:
Børn IKKE deltage på XL rejsen. Der er ikke plads til bagsædepassagerer på denne rejse. Så skal du deltage på Klassiker-rejsen.

Rejse- og afbestillingsforsikring: 
Alle rejsedeltagere er selv ansvarlige for at tegne en personlig afbestillings- og rejseforsikring. Rejserog.dk tilbyder dette ved bestilling og mulighederne er præsenteret her på siden under fanen INFO.

Forlængelse af rejse/ophold:
Der er mulighed for at forlænge rejsen, hvis du vil have ekstra oplevelser eller f.eks. ophold i nordlys igloos eller på ishotel. Kontakt mig gerne herom og se prislisten herfor.

Kan du dele værelse med en anden, hvis du rejser alene?
Hvem skal man bo sammen med, hvis man rejser alene? Rejser du alene, skal du tilkøbe enkeltværelse. Pris herfor er angivet i prislisten.

Rejsemateriale før afrejse:
Sammen med de sidste rejsepapirer vil du modtage udførlige informationer om rejsen samt forslag til, hvad du bør pakke til en snescooterrejse.
Selvom rejsen blot er på 6 dage, er det fornuftigt at pakke så praktisk som muligt. Der er naturligvis booket bagage plads på flyet for dig. 
Du får en oversigt over deltagere og værelser i de sidste papirer, som du modtager 14 dage inden afrejse.

Dette rejse materiale får du senest 14 dage inden afrejse.

Din erfaring og vores køremåde på udflugter:
På snescooterrejsen er der ingen krav til forudgående kendskab til snescooterkørsel. Det kræves dog, at du har kørekort til bil.

Den første snescooterdag får alle en god introduktion til at køre snescooter, og lærer således på en let og informativ måde, hvorledes færdselsreglerne er i denne lidt anderledes type trafik. Der er forskellige færdselsregler og sikkerhedsforhold, som turlederen fortæller dig om. Rejserog.dk har udviklet en god måde at køre fællestur på, således at alle deltagere føler sig trygge og samtidig har vide rammer for deres kørsel.

Når vi først er startet med at køre, kommer du hurtigt til at nyde kørslen på snescooteren, du ser naturen og føler farten, som du suverænt selv styrer! Du slapper hurtigt af på din maskine og sidder godt.

På denne rejse, der er XL rejsen til Lapland, er det vigtigt, at du forstår, at der kræves en vis fysisk formåen for at køre snescooter, idet der ikke bliver så mange pauser og der generelt køres hurtigt på snescooter udflugterne. 

Bagsædepassager:
På denne rejse kan der IKKE køres med bagsædepassager. Det kan der på min Klassiker-rejse. 

Snescooter typer:
Vi kører i den kommende sæson på snescootere af typerne Skidoo Renegade 600, Lynx 600 Rave og Adventue. Disse snescootere er både 2- og 4-takts maskiner med ca. 60 til 85 hk og er meget fine at bruge på denne rejse. De vejer ca. 160 til 200 kg. Du ser dem på billederne her på siden. Du må gerne vælge, om du ønsker at køre på en 2-takter eller en 4-takter på rejsen, men jeg anbefaler, at hvis du vælger en 2-takter, idet den passer godt til disse udflugter.

I denne sæson kan der også vælges større snescootere. Disse er typisk 600 ccm Lynx-maskiner med ca. 125 hk. De vejer ca. 20 kg mere end de maskiner, vi inkluderer som standard. Hvis du ønsker en snescooter med ekstra kraft, kan du tilvælge den større maskine. Der er dog grundlæggende ikke behov for det, idet standardmaskinerne har rigeligt med kraft, og vi kører ikke hurtigere, fordi en deltager har valgt en større maskine, men da det er XL turen vil du måske have glæde af den større acceleration, men det er ikke nødvendigt. Se tillægspriser herfor i prislisten.

Vi bruger naturligvis udlejningssnescootere, og derfor kan de også have enkelte små slidspor, men vi må generelt sige, at vores snescootere er af meget fin kvalitet.

Selvrisiko og forsikring på snescooter:
Vores snescootere er forsikret af udlejningsselskabet. Det vil sige ved skader på 3. person, dvs. hvis føreren kører ind i andre eller et andet køretøj. Du skal selv have en privat ansvars- og ulykkesforsikring. Forsikringen dækker tillige skader, der sker uforsætligt på snescooteren.

Selvrisiko på leje og personlig skade:
Selvrisiko på € 1.500,- pr. standardmaskine.
Selvrisiko på € 2.000,- pr. maskine med 120 hk.
Selvrisiko på € 1.500,- ved personlig ulykke pr. skade.

Hvis man ødelægger maskine eller tøj/udstyr, eller maskinen skal hentes/bringes pga. skade, vil denne selvrisiko dække dette. Yderligere omkostninger ved skader, hvis skaden er større end gæstens selvrisiko, dækkes af udlejningsselskabets forsikring.

Almindelig slitage på maskinerne er naturligvis ikke underlagt din selvrisiko, men er inkluderet i leje af snescooteren.

Det er rejsedeltagerens eget ansvar at tilse, at denne er dækket i forhold til ulykke og ansvar. Check din rejseforsikring og private ulykkesforsikring.

Snescooter tøj/udstyr:
Du får udleveret godt udstyr til brug under snescooterdagene i Lapland.

Udstyret udleveres i Lapland, når vi starter første snescooterdag. Vi stiller følgende til rådighed:
snescooterdragt, handsker, vinterstøvler, hjelmhue og styrthjelm med termovisir.

Udstyret er udviklet til brug i polare egne og dragten er lavet til snescooterkørsel, således at der er forstærkninger de rette steder.

Dette udstyr er naturligvis inkluderet i prisen.

Du får naturligvis en pakkeliste fra Rejserog.dk før afrejse, så du har den bedste vejledning i, hvad du skal have med til rejsen.

Hundeslædehunde og rensdyr:
Rejserog.dk’s samarbejdspartnere driver alle deres firmaer på en sund og forsvarlig vis. Alle hunde og rensdyr er i god foderstand, og de har et godt hunde- og rensdyrliv. Om sommeren er dyrene på ferie og arbejder ikke, men nyder den skønne finske sommer. Om vinteren gør dyrene, det de elsker mest, dvs. arbejder med turister på hundeslæder og i rensdyrkaner. Dyrene er udenfor hele året. Alle vores partnere, der har med dyr at gøre, er lokale finske partnere, der er bosiddende i Lapland hele året.

Snescooters:
Rejserog.dk’s samarbejdspartnere driver alle deres firmaer på en sund og forsvarlig vis. Jeg samarbejder med en af de dygtigste og mest miljøbevidste snescooter udlejninger på destinationen. Her benyttes nye og moderne snescooters, hvor der er taget mest muligt hensyn til co2-aftryk. Alle snecooters har en motor mapping med mulighed for valg af eco-motor styring. Snescooterne benytter naturligvis benzin, idet der endnu ikke er udviklet el-drevne snescooters, der kan benyttes til vores rejser. Turlederen underviser gæsterne i, hvorledes de mest co2 økonomisk kører deres snescooter.

Forbehold.
Der tages forbehold for ændringer i programmet grundet samarbejdspartneres produktændringer samt prisstigninger. Priser er kalkuleret pr. 1. juni 2024.

Priser:
20.650,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse inkl. leje af standardsnescooter i 2 dage
1.750,- kr. i enkeltværelsestillæg (tillægges prisen pr. person i delt dobbeltværelse)
1.750,- kr. for opgradering til 120 hk snescooter de 2 første dage (kun single riders)
1.950,- kr. for 1 person pr. slæde for 10 km hundeslædesafari inkl. privat transfer og kaffe (du er fører af slæden og der er ingen passager)
1.550,- kr. pr. person ved 2 på slæden for 10 km hundeslædesafari inkl. privat transfer og kaffe (1 fører og 1 passager på slæden – dobbelt antal hunde)
950,- kr. for is-go-cart race/kørsel inkl. transfer og kaffe
950,- kr. pr. person for forlængelse af flyrejse
950,- kr. pr. person for ekstra nat på hotel i delt dobbeltværelse med morgenmad
2.150,- kr. pr. person for tillæg for junior suite 5 nætter, 6 dage (4.300,- for én junior suite for 2 personer).

Rejsen inkluderer:
• 4 flyvninger med internationalt flyselskab; Kastrup-Helsinki, Helsinki-Lapland t/r
• 2 x privat bustransfers fra lufthavn til indkvartering t/r
• Halvpension (morgenmad og aftensmad hver dag fra ankomst til afrejse)
• Frokost på snescooterdagene (1 ret og drikkevarer hertil)
• 5 overnatninger i delt dobbeltværelse iht. rejseprogram
• 6 rejsedage iht. rejseprogram
• 2 hele dages snescootersafari
• Erfaren dansk turleder under hele opholdet
• 600 ccm 2-/4-takts snescooter
• Forbrug af olie på snescooteren
• Forbrug af benzin på snescooteren (på xl udflugterne er der et eksra stort benzin forbrug)
• Fuld safaribeklædning under snescooterdagene (vinterkøredragt, hjelm med termovisir, vinterhandsker, polarstøvler, hjelmhue)
• Alle lokale afgifter, moms og skat
• Dansk moms
• Udvidet ansvarsforsikring
• Afgift til Rejsegarantifonden

Rejsen inkluderer ikke:
• Drikkevarer, frokost på ud- og hjemrejsedagen samt på dag 4 og 5
• Afbestillings- og rejseforsikring
• Evt. tilvalg af ekstra ydelser iht. prisliste og aktivitetsoversigt

Priser:
Alle priser er angivet i danske kroner pr. person i delt dobbeltværelse.
Hvis du ønsker et enkeltværelse, skal du tillægge enkeltværelsestillægget til prisen pr. person i delt dobbeltværelse.
Eventuelle tillægspriser er angivet separat i teksten eller i forbindelse med prislisten.

Prisstigninger.
Gennem det sidste år er priserne steget meget på varme, råvarer, mad, forbrugsvarer og lønninger i hotel- og restaurationsbranchen. Det er efter Corona-pandemien blevet svært at finde godt hotelpersonale – hvis noget overhovedet – hvilket betyder, at nogle indkvarteringer har måttet omstrukturere deres virksomheder.

Efterfølgende usikkerhed og brændstofproblemer pga. krigen i Ukraine giver hotel- og restaurationsbranchen svære vilkår, og derved forståelige prisstigninger.
Over de sidste 4 år er priserne steget ca. 40-50%. Tidligere steg priserne 3% pr. år. Ja, enkelte ting er steget 80-100% – sågar langt over 100%.

Jeg arbejder fortsat med de samme gode samarbejdspartnere, som jeg altid har gjort, for de leverer en god kvalitet og service. På trods af de voldsomt stigende priser, har jeg valgt at holde priserne på det gamle prisniveau.

Valuta i Lapland:
I Finland bruges euro. I Finland er det meget udpræget at bruge kreditkort, men jeg anbefaler dog altid, at man også har kontanter med.

Aktiviteter, der alle SKAL bestilles samtidig med, at du bestiller rejsen:

10 km hundeslædesafari: Foregår typisk fredag kl. 09.00.
Deltagerne og turlederen afhentes ved hotellet og køres langt ud i naturen, hvor vi møder de livlige og meget glade hunde.

Her møder vi ejeren af hundene, der naturligvis er finsk og en meget dygtig slædehundefører.  Hun fortæller under besøget om deres professionelle opdræt, hundevelfærd, avl og de konkurrencer, som de deltager i hver vinter. Vi møder sikkert også et par hvalpe, hvis de er gamle nok til at blive vist frem.

Du får en meget grundig introduktion i at køre en hundeslæde, og herefter får hver deltager et hold hunde (4-5 hunde) og en slæde, der er gjort klar. Du fører din hundeslæde og der er ingen passagerer. Er I 2 rejsende og en af jer vil hellere være passager, så er det også muligt, og da er der dobbelt så mange hunde.

Der køres nu en rute på ca. 10 km ud igennem den smukke skov og på de åbne vidder. Undervejs ser man landskaberne fra en helt anden side og nyder stilheden sammen med hundene, der er ivrige efter at trække og løbe hurtigt. Der er bremse på hundeslæden, og du er ofte nødt til at bremse hundene, for de er meget ivrige efter at løbe.

Efter hundeslædeturen bydes der på noget varmt at drikke i en samisk hytte, mens der fortælles om livet som hundeslædefører.

Du medbringer selv dit vintertøj og kan også låne udstyr, f.eks. vinterstøvler/dragt, hvis dit eget udstyr ikke er tilstrækkeligt.

Herefter køres gruppen tilbage til hotellet.

Priser:
1.950,- kr. for 1 person pr. slæde for 10 km hundeslædesafari inkl. privat transfer og varm drik (du er fører af slæden og der er ingen passager).
1.550,- kr. pr. person ved 2 på slæden for 10 km hundeslædesafari inkl. privat transfer og varm drik (1 fører og 1 passager på slæden – dobbelt antal hunde).

Der skal være minimum 2 deltagere for at arrangementet gennemføres. Hvis der er færre finder jeg en løsning på det, så du naturligvis kan komme på hundeslæde safari.
Tidsforbruget er ca. 2½ time.

Gokart på is: Privat Race. Foregår typisk fredag kl. 14.00.
Prøv en sjov og sikker oplevelse! Du har sikkert prøvet at køre gokart i Danmark på en indendørs- eller udendørs bane. Nu får du muligheden for at køre på en fed isbane og give al den gas du har lyst til.
Disse gokarts, der faktisk er danskbyggede “Dino-carts”, har pigge på dækkene og køres som almindelige gokarts, men man ”broad-sider” hele tiden, når man kører i svingene!
Det kræver lige lidt tilvænning men er super sjovt og livligt.

Deltagerne kører sammen med turlederen i lokal transferbus til banen, hvor der udleveres tøj, støvler, hjelmhue, handsker og hjelm og gives god køreintroduktion.

Der laves køretræning med 2 kørepas af ca. 10 minutter pr. deltager. Herefter er der finale race. Der er præmie til de 3 første over målstregen.

En rigtig sjov oplevelse, der giver adrenalin til alle deltagere.

950,- kr. pr. deltager.
Minimum 8 deltagere.
Tidsforbruget er ca. 2 timer.

Hvis vi ikke kan samle 8 deltagere til dette arrangement, så tilbydes et lignende arrangement, der er offentligt, og hvor andre kan deltage. Der køres 2 x 15 race, men der er ingen finale. Vi bruger samme tidsforbrug og logistikken fungerer på samme måde.

Aktiviteter UDEN forudgående bestilling:
Nedenstående aktiviteter behøver ikke at blive bestilt på forhånd. Jeg vil dog anbefale at da der grundlæggende kun er to dage at vælge imellem på rejsen til disse aktiviteter, så overvejes det om der skal bestilles. Ønsker du massage eller en skønhedsbehandling, skal du bestille tid, men vil du på skiskole eller leje skiudstyr, behøves det ikke før du er på destinationen.

Ved byen, hvor vi bor, har der været afholdt World Cup i alpint skiløb og langrend igennem mange år. World cup’en i alpint skiløb gennemføres her hvert år som det første sted i verden, idet vinteren starter tidligt i Lapland. Det er allerede i slutningen af oktober hvert år. Der er rig mulighed for at stå på ski på pisterne ved bjerget, hvor vi bor, på den 4.  og 5. rejsedag.

Alpint skiløb eller langrend:
Der er fantastiske muligheder for at stå på alpin ski eller løbe langrend. Sneen er altid meget fin og meget anderledes end i Europa og i alperne. Luften er tør, og det betyder, at sneen er betragteligt lettere end f.eks. i alperne.

Der lejes alpint og langrendsudstyr som på alle andre skisportssteder. Lejepriser og liftkort til alpint skiløb er samme priser, som det kendes i alperne. Man betaler ikke for brug af langrendsløjper.
Udlejningsfaciliteter for skiudstyr er beliggende ca. 200 meter fra vores hotel.

Vandremuligheder:
Ved byen, hvor vi bor, er der et utal af fine og varierede vandremuligheder. Der er mulighed for at vandre på egen hånd på afmærkede ruter. Turlederen hjælper gerne med dette på destinationen.

Snesko:
Du kan leje snesko i en af vores udlejningsbutikker. Disse lejes på timebasis, og du kan også få en guide med, hvis du ønsker dette. Turlederen hjælper gerne med dette på destinationen.

Fat-Bike:
I byen kan der lejes specielle mountainbikes med ekstra tykke dæk, så man kan køre i sneen. Der kan også lejes cykler med batteri. Det er en fed oplevelse og meget let at køre i sneen. Turlederen hjælper gerne med dette på destinationen.

Massage og wellness:
I byen, hvor vi bor, kan der bestilles forskellige former for massage og wellness. Dette bør bestilles ved ankomst til Finland, hvis du ønsker at gøre brug af dette. Vores hotel har meget fine wellnessfaciliteter. Tal med Henrik når du bestiller rejsen.

Oplev Finlands største SPA vandland:
Turlederen hjælper dig gerne med et besøg i Finlands største SPA og vandland. Her er ca. 3.000 m2 stort anlæg med alt i varmtvandsbassiner, strømkanaler, jacuzzier, udendørs bade og naturligvis forskellige saunaer og dampbade.

Pris for et dagsbesøg er ca. € 30,- pr. deltager, men jeg har en specialpris, som du informeres om i Lapland. Vi bor meget tæt på SPA- og wellnessafdelingen.

Fest, karaoke og natklubber:
Vi befinder os på en af Finlands største vintersports destinationer, og derfor er der et stort udvalg af barer og natklubber samt spillesteder, man kan besøge om aftenen og natten. Turlederen fortæller gerne herom på destinationen.

Nordlys: 
I denne rejseperiode er der fine muligheder for at se nordlys. Turlederen hjælper gerne gæsterne med de bedste muligheder for at se nordlys.

Udvidelse af rejsen:
Du kan med fordel vælge at forlænge din rejse, så du også kan opleve at bo på ishotel eller i de meget fine nordlys igloos. Jeg har lavet mange specialture, hvor gæsterne ønsker at forlænge rejsen, og jeg beder dig blot tage kontakt, så jeg kan tilrettelægge det helt rigtige forløb. 

Destinationerne på rejsen er angivet med en ca. placering og rejsens datoforløb, når du klikker HER.

Udfyld din bestilling her:

Værelsestype (angiv enkelt- eller dobbeltværelse):

12 + 10 =

Turleder på snescooter safaris

Snescooterrejse, snescootersafari, snescooterferie

Henrik Tang

Ejer og turleder.

Jeg er årgang 1966 og har arbejdet i rejsebranchen siden 1986, hvor jeg først var i lære i et specialrejsebureau, der solgte jagt- og fiskerejser. 
Som 22-årig startede jeg som “kørende rejseleder” dvs. jeg var guide og turistbuschauffør i 2 år primært til Paris og lidt til Østrig. Sidenhen har jeg været skiguide i Østrig og Schweiz og turleder på mange specialrejser, både på snescooter i 25 år og på motorcykel i 32 år.

Her i Rejserog.dk er jeg kontormanden, der tilrettelægger alle rejserne, og jeg har naturligvis besøgt alle rejsemålene, som jeg laver rejser til, både på studierejser for at planlægge og lave kontrakter til rejserne og naturligvis i forbindelse med afvikling af rejserne med gæster, hvor jeg er turleder.

Jeg er turleder på alle snescooter rejser, hvor der er dansk turleder på rejsen.  Det er både de rejser, jeg lægger op her på siden, og hvis I vil have en rejse kun for jeres gruppe med dansk turleder. Jeg er vant til at være i Lapland og har et godt netværk og styr på din rejses forløb. Jeg kører forrest på alle snescooterdagene, ligesom jeg er med til alle aktiviteter på rejsen.

For mig er det vigtigt, at du som gæst har en helhedsoplevelse og føler, at der er styr på rejsen fra a til z. Se de mange gæste udtalelser her på siden.