Vælg en side

Telemark og Handanger rundt
En eksklusiv og indholdsrig kør-selv ferie i Telemarken og Hardangervidda!

Der er frit valg på rejseperiode.

Følgende ydelser er inkluderet i din kør-selv ferie i Telemarken og Hardanger rundt:

4 dages rejse med 3 eksklusive overnatninger.
Kør selv-rejse.
3- og 4-stjernede hoteller med morgenbuffet og flotteste wellnessfaciliteter.
Lokale afgifter f.eks. turistskat, moms, ekstra rengøringsgebyr etc.
Afgift til Rejsegarantifonden.
Udvidet ansvarsforsikring for rejsebureauer.

Ekstra service:
Mulighed for tilvalg af halvpension.
Mulighed for tilvalg af GPS-ruter for hele rejsen.
Mulighed for ekstra overnatninger.

Pris fra kr. 4.250,-.
Se priser nedenfor.

Kør-selv ferie i Telemarken og Hardanger rundt.
Kør-selv ferie i Telemarken og Hardangervidda giver dig meget mere end de to egenavne kan fortælle. Jeg har bygget rejsen helt om, således at du får en skøn rundrejse med masser af flot natur og stoppesteder, der alle er et besøg værd. Ruten giver dig også tre eksklusive hoteller af 3- og 4-stjernet kvalitet, der også lægger op til ekstra overnatninger, til flere oplevelser og velvære. Alle hoteller har dejlige pool-områder, og meget fine wellnessfaciliteter.

Denne rejse har jeg også gennemført flere gange med motorcykel-gæster, hvor vi har fået en fantastisk rejseoplevelse.

Rejsen er oplagt som en forlænget weekendrejse eller wellnessrejse. Det er let at komme til Norge via færgeruterne fra Jylland til Norge. Jeg hjælper gerne med vejledning herom.

Rejsen går gennem den smukkeste del af Telemarken fra syd til vest med skihistorie, stavkirke og fantastiske veje. Du har ophold på et flot historisk 4-stjernet hotel med svimmingpool og wellness, ligesom du kommer over de flotteste fjelde med udsigter og serpentinersving i Telemarken.

Kør-selv ferie i Telemarken og gennem Hardanger er en spektakulær rejseoplevelse! 

Serpentiner veje i rå mængder!

Du vælger selv om du vil køre ruten i bil eller på motorcykel.

Rejserog.dk tilrettelægger rejsen for dig, og du kan tilvælge GPS-ruter, så det er let for dig at køre ruten. Du kan tillige tilvælge halvpension på de fleste af hotellerne, således at du kender dit madbudget og altid kommer til et veldækket bord.

Jeg har nu gjort endnu mere ud af min præsentation af kør-selv ferie i Telemarken og Hardangervidda. Se de mange fine billeder, og følg ruten på landkortet.

Du bor på et af de mest kendte norske hoteller ved Hardanger-fjordens sidefjord med eksklusivt wellnessområde og fantastisk fjordliv.

Du oplever to store 150+ meter vandfald og ser en af de største gletsjere i Norge, ligesom du kommer gennem den store nationalpark Hardangervidda med gode stop og tid til vandring, hvis du har lyst.

På denne rejse oplever du tillige et område, der er kendt fra internationale tv-serier.

Rejsen er tilrettelagt således, at det er meget nemt at starte rejsen fra Kristiansand eller Oslo og slutte den de samme steder. Uanset hvor du bor i Danmark, er det let at rejse fra Danmark til Norge, og færgeruterne passer fint.

Du vælger selv, om du vil køre ruten i bil eller på motorcykel. Rejserog.dk tilrettelægger rejsen for dig, og du kan tilvælge GPS-ruter, så det er let for dig at køre ruten.

Du kan tillige tilvælge halvpension på alle hotellerne, således at du kender dit madbudget og altid kommer til et veldækket bord.

Hvis I vil have lidt ekstra wellness og nydelse på rejsen, anbefaler jeg, at overveje en eller to ekstra overnatninger, der giver endnu mere tid til indlevelse og afslapning.

Se de fine billeder fra rejser, som jeg har haft på ruten.

Gode faciliteter!

Rejseinformationer

Vær opmærksom på, at der ikke er en bestemt rejseperiode, du skal rejse i. Du vælger rejseperioden, og jeg tilrettelægger rejsen og booker hoteller iht. dit ønske om rejseperiode. Med 9 dages rejse kan I gennemføre rejsen i løbet af en uges ferie.

 1. dag: Rejsen går fra din bopæl til det centrale Telemark. Ca. ? km.
  Din kør-selv ferie i Telemarken går første dag til rejsens første hotel og den rute planlægger du selv. Jeg anbefaler, at du sejler fra Jylland til Norge eller evt. fra Sjælland til Oslo. Begge overfarter giver mulighed for, at du let kommer til dit hotel. Tal gerne med Rejserog.dk, når du beslutter dig, så jeg kan hjælpe dig med det rigtige færgevalg.Hvis du kører gennem Sverige fra Sjælland, vil det være nødvendigt med en overnatning på ruten op gennem Sverige, idet det er forholdsvist langt at køre til Telemark første dag. Jeg hjælper gerne med denne overnatning, og du ser tillægspris herfor i prislisten.

  Jeg anbefaler at sejle fra Jylland til Norge. Det giver dig mulighed for en overfart om formiddagen, og ankomst til Norge over middag, så du har god tid til de små 200 km til hotellet i Telemarken. Hvis du vælger GPS-ruter fra mig, har jeg lagt en unik rute, der viser dig det sydlige telemarksfjeld fra sin smukkeste side.

  Her kører du på ganske små fine veje med små bakker og lav bevoksning. Små fine søer og masser af sten beklædt med mos. Ruten går langs flere fine søer og sidste del af ruten er der ca. 30 km langs en af de største søer i Telemarken.

Dagen slutter på et flot 4-stjernet hotel, der er familiedrevet og har været det siden 1864.

Hotellets placering med udsigt over en stor sø og udsigt over telemarksfjeldet giver et smukt udgangspunkt for starten på rejsen. Hotellet har en dejlig terrasse med udeservering og udsigt over søen.

Hotellet har pæne værelser og gode faciliteter som pool og wellness. Hotellet er historisk og en del af en hotelkæde, der værdsætter og skatter, at man passer på disse hoteller. Flot bygning af træ med hyggelige lokaler smukt udsmykket med norsk håndværk.

Jeg foreslår middag på hotellet, hvor du kan vælge á la carte eller mit gode tilbud på halvpension, der gælder på alle hoteller på denne rejse.

 1. dag: Telemarken til Fjordnorge ved Hardangervidda. Ca. 250 km.
  De norske hoteller byder oftest på en stor og overdådig morgenbuffet der kan glæde ethvert morgensultent hjerte.Efter morgenmaden på det flotte hotel gøres klar til dagens udflugt videre på rejsen.

  Ruten går nu videre gennem den østlige del af Telemarken. Fokus på rejsen er fortsat at køre på små fine veje med tid til pauser og fantastiske udsigter. Det kommer du til at opleve i dag, der byder på et stort udvalg af naturskønne oplevelser.

  Efter dagens første lille telemarksfjeld er der mulighed for pause ved skiløbets vugge i Norge. Her i Telemark er der et fint museum, der fortæller om skiløbets udvikling fra dengang man brugte ski som hjælp til at komme gennem sneen til i dag, hvor der er alpint skiløb og ekstreme tekniske skiudviklinger.

  Ruten fortsætter gennem Telemarken, hvor der bliver en pause ved en flot stavkirke med tilhørende meget gammel kirkegård. Her er der tillige et egnsmuseum, hvis du gerne vil opleve lokalhistorie. Ruten fortsætter mod en fin serpentinervej, der bringer jer til en lille bygd ved en skøn sø. Her kan der evt. spises frokost på en lille café, der også er en hyggelig garnbutik eller f.eks. på et historisk hotel nede ved søen.

  Ruten fortsætter mod vest, hvor et stort telemarksfjeld skal passeres. Her er der åbne vidder og fine krystalklare søer, der også byder på små vandreture rundt om søerne, hvis du har lyst til dette. På ruten mod vest kan du langs ruten stoppe ved en stor foss og se dens ca. 165 meter fald oppe fra fjeldet. Et spektakulært syn, der viser de store vandmasser, som kommer fra fjeldet.

Nu er der mulighed for at holde pause ved en af Norges store breer – Fogleflonna. En bre er også en gletsjer, og denne er en af Norges sydligste gletsjere. Den har et samlet areal på ca. 200 km2. Ruten, som jeg foreslår, bringer dig så tæt på en af gletsjertungerne som muligt. Her er der også mulighed for frokostpause, hvis det passer bedre i din dagsrute. Man kan komme op på gletsjeren med en lokal guide, og det skal bookes på forhånd. Det hjælper jeg gerne med, når du har købt din rejse.

Efter denne pause køres nu til Sørfjorden, der er en sidefjord til Hardangerfjorden. Her ved fjorden møder du tillige et af de udgangspunkter, hvor ”Vintervejenes Helte” i tv-serien af samme navn udspiller sig. Du skal nok få at vide, hvor det ligger når du evt. køber GPS-ruter hos Rejserog.dk.

Her starter nu en smuk rute langs fjorden ad en ganske lille vej. Her bør du også stoppe og se den smukke udsigt mod Fogleflonna, som du evt. lige har besøgt. Efter en lille times kørsel ender I ved dagens hotel. Her ankommer du hen på eftermiddagen – også selvom du har besøgt de steder, som jeg anbefaler.

Dagens hotel er et af mine flotteste hoteller her i Norge. Hotellet er også et historisk hotel, hvor der lægges ekstra meget vægt på at holde hotellets flotte kvalitet og service. Beliggenheden ud til den smukke fjord, der til aften også byder på en smuk solnedgang over fjeldene mod vest er helt unik. Hotellet byder på dejlige lokaler, flotte værelser og en god restaurant. Her er tillige en unik wellnessafdeling med forskellige typer behandlinger og pools inde og ude. Et unikt ophold, der også giver dig en god oplevelse, hvis du tilvælger halvpensionen, som jeg tilbyder under dit ophold.

Hvis I vil have en ekstra overnatning på rejsen anbefaler jeg, at det tilvælges her, idet det er et unikt ophold i unikke omgivelser. Her oplever du skønne frugtplantager og et meget grønt fjeldområde, som du ikke forestiller dig findes her i Norge tæt på højfjeldet og gletsjeren.

Dejlig overnatning i pæne værelser.

 1. dag: Hardangervidda og Geilo. Ca. 150 km.
  Dagen i dag byder på skønne naturoplevelser, vandfald, nationalpark, fjeldpassage og masser af naturoplevelser.

I dag er der forskellige muligheder for at få en dejlig rejsedag. I kan vælge at tage en gang morgenwellness på hotellet inden afrejse og herefter følge fjorden mod nord, hvor den mødes med Hardangerfjorden.

Ruten fortsætter langs Eidfjorden og mod Hardangervidda, der er dagens store rejsemål. Hardangervidda ligger i 4 fylker, og et af disse er Telemark. Her kører du igen op på fjeldet og Hardangervidda ligger generelt i 1.100 til 1.200 meter over havet. I nord når Hardangerjøkulen op til 1.900 moh og i syd 1.674 moh ved Nupsegga. Hele området strækker sig over 3.422 km2, som I både kører rundt om i syd, men også kører gennem i dag.
Den smukke nationalpark repræsenterer et særligt værdifuldt højfjeldsområde. Dette område er vigtig som tilholdssted for Europas største vilde stamme af rensdyr og kendt for sin bestand af fjeldræv og sneugle. Her er tillige mange andre arter af arktiske planter og dyr.

Nationalparken er også kendt for sine talrige søer og elve med en meget fin bestand af fjeldørred. Her på Hardangervidda er der fine stoppesteder, hvorfra der er gode vandreruter ud på fjeldet og omkring nogle af søerne. Disse ruter kan alle klare at vandre, og det er overkommeligt.

Første stop på ruten over Hardangervidda bliver ved det højeste vandfald på Hardanger. Her er der et totalt fald på ca. 185 meter. Her får du et godt stoppested af Rejserog.dk og har en unik udsigt ud over fossen. Ruten fortsætter nu over Hardangerfjeldet, hvor der bliver skønne udsigter og fine pausesteder, både til vandring, frokost og kaffepause. Du får gode tips fra Rejserog.dk til stoppestederne. Du kan f.eks. få mulighed for en fin vandretur langs jernbanearbejdernes vej, der blev skabt, for at man kunne bygge den store Bergensbane gennem fjeldet.

Hen på eftermiddagen ankommer du til din næste destination beliggende i Geilo. Her bor du på et flot hotel i moderne fjeldstil. Her er der skøn placering i naturen ved Geilo. Flotte værelser og mulighed for spaophold. Her tilbydes et meget fint træningscenter og et stort wellness- og vådområde på 750 m2, som der er fri adgang til. Spabehandlinger anbefales at bestille separat i god tid, og det vejleder jeg også gerne i.

Her fra hotellet er der dejlige vandremuligheder og let at gå til centrum af Geilo by.

 1. dag: Tværs gennem Telemark til Danmark. ? km.
  Efter nogle skønne dage i og omkring de smukkeste naturområder ved Telemarken går ruten nu mod Danmark.Efter morgenmaden foreslår jeg at starte tidligt, så du kan køre til en af de fine færgemuligheder, som du kan nå om eftermiddagen mod Danmark og Hirtshals. Der er ca. 350 km ad fine fjeldveje sydpå mod Kristianssand eller Larvik. Vil du hellere til Oslo og med færgen mod Danmark, så er der dca. 220 km kørsel, så du kan nå at opleve lidt af Oslo.

  Ruten mod færgen gøres gennem smukke fjelde og skove og er letkørt. Her er der også gode muligheder for fine pauser på ruten, afhængig af den retning, du ønsker at køre i. Jeg er behjælpelig med dit rutevalg i forhold til færgevalg, som jeg også gerne er behjælpelig med.

  Uanset din hjemrejse rute, har du haft en fantastisk rejseoplevelse gennem skønne Norge. Du har oplevet fantastiske og historiske hoteller, udsigter, masser af vand i søer, i fjorde og fra vandfald og fjeld. Norge har alt, hvad hjertet begærer af natur og skønhed. Samtidig har du haft dejlige luksøriøse ophold på de helt rigtige hoteller.

Rejsens sværhedsgrad:
Dette er en kør selv-rejse, og derfor kan alle deltage, forudsat at man føler at kunne køre de angivne strækninger i dagsprogrammet.
Da rejsen er en kør selv-rejse, står du selv for transportmidlet til rejsen. Dvs. du er velkommen i bil eller på motorcykel. Du skal naturligvis være opmærksom på, at de forudbestilte hoteller ikke kan ændres, når rejseforløbet først er planlagt.

Ruterne på denne rejse går gennem smukke Telemark, hvor landskaberne og vejene skifter mellem åbne fjeldlandskaber, fjordnære strækninger og skønne fjordområder. Landskaberne varierer meget på denne rejse, men der er forholdsvis få kilometer at køre, så alle kan nå rejsen.

Det forventes, at du som deltager på rejsen sætter dig ind i rejsens forløb og forholder dig sagligt til dagsruternes længde, inden du bestiller rejsen.

Det forventes tillige, at du tænker på at servicere dit køretøj, således at det kan køre strækningen i løbet af rejsen.

Ved bestilling af rejsen såvel online som pr. e-mail eller telefon, bekræfter du som rejsedeltager, at du har læst rejsebeskrivelsen og rejsebetingelserne.

Rejsens samlede længde:
Rejsens samlede længde fra f.eks. Kristianssand til første hotel og til Kristianssand fra sidste hotel i Norge er ca. 1.000 km. Hertil skal lægges strækningen fra din bopæl til færge overfarten.

Der skal evt. også tillægges ekstra kilometer for eventuelle ekstra udflugter, der køres på rejsen, som er udover mit program.

Antal deltagere:
Deltagerantallet bestemmer du selv. Jeg tilrettelægger rejsen for individuelle og grupper, og da alt tilrettelægges efter kundernes ønsker, kan jeg arrangere rejsen for det antal, I ønsker at være.

Indkvartering:

På denne rejse benyttes eksklusive norske hoteller i 3- og 4-stjernet kategori. Alle hoteller er af bedste skandinaviske kvalitet med flotte wellnessafdelinger. Der benyttes såvel hotelkæder som privatejede hoteller. Alle værelser er naturligvis med bad og toilet samt tv.
Der bestilles standard enkelt- eller dobbeltværelser til rejsedeltagerne, hvis ikke andet angives/ønskes af gæsterne.
Ophold på hotellerne er inklusive en god morgenbuffet. I Skandinavien byder vores hoteller oftest på buffet med et fint stort varieret udvalg af morgenmad.

Der er wi-fi på hotellerne. Hvert hotel har sine egne regler for brug af wi-fi, og disse regler oplyses på hotellerne.

Tilvalg af aftensmad:
Der kan tilvælges aftensmad som en samlet pakke på alle hoteller iht. prislisten.
Tanken bag dette er, at du får et godt tilbud på halvpension på hotellerne. Her har jeg erfaring med, at á la carte-priserne er meget høje, og du får meget for pengene ved at inkludere halvpensionen på rejsen.

Derved slipper du for hver dag at skulle ud at finde en restaurant, og du kender tillige en god del af dit madbudget.
På de hoteller, hvor jeg tilbyder halvpension, består aftensmaden oftest af en buffet, dog til tider også som en 2- eller 3-retters menu.
Det er udelukkende hotellernes køkken, der disponerer typen af menu, der tilbydes som aftensmad.

Alle mine hoteller tager hensyn til allergikere eller andre ønsker – det skal du blot angive ved bestilling.

GPS-ruter:

Hvis du ønsker at gøre brug af GPS-ruter, er der mulighed for at købe færdiglavede ruter hos Rejserog.dk. Se prislisten for pris for GPS-ruter. Jeg tilbyder GPS-ruter til Gamin. Du modtager ruterne som en gpx-fil, som du selv skal lægge ind på din egen GPS og bruge der.

Du kan ved hjælp af et gratis program konvertere ruten til f.eks. TomTom eller et andet format. Vær opmærksom på, at visse simple bil-GPS’er ikke har kapacitet til at indlægge gpd-filer og at man ikke kan flytte GPS-ruterne til denne type GPS. Ruterne er tilrettelagt fra din bopæl t/r med det mest ideelle ruteforløb for rejsen og efter min rejse erfaring i landene, der køres gennem. Brug af simple gps til f.eks. bilbrug kan skabe store problemer i forhold til den rute du skal køre ift. min anbefaling.

Ekstra overnatninger på rejsen:

Rejserog.dk tilbyder mulighed for ekstra overnatninger på rejsen. Det giver dig en unik mulighed for at forlænge din rejse og opleve mere på rejsen.
Ved bestilling angiver du blot, hvilke ekstra overnatninger du ønsker og hvor – eller ring og tal med mig.

Seværdigheder på rejsen:
Rejserog.dk sender sammen med de sidste rejsepapirer forslag til de mest oplagte seværdigheder på ruten.

Rejse fra og til Danmark:
De rejsende tilrettelægger selv deres rejse fra Danmark og tilbage til Danmark.

Afhængig af hvor man bor i landet, kan det absolut være en fordel at benytte færge til/fra Norge. Der kan med fordel bestilles færgebillet i god tid med specielle rabatter online på rederiernes websites.

Spørg mig gerne om vejledning, når du har bestilt din rejse.

Overfarter på norske fjorde:
På denne rejse er der ingen overfarter over norske fjorde.

Kortmateriale:
Jeg anbefaler rejsedeltagerne at anskaffe gode landkort til rejsen. Jeg giver jer tips til dette, når I modtager de sidste papirer.

Rejsemateriale inden afrejse:
Alle rejsedeltagere modtager senest 14 dage inden afrejse de sidste rejsepapirer med alle praktiske informationer for hele rejsen.
I dette materiale er der dokumenter til brug for udlevering til indkvarteringer, praktisk vejledning for din forberedelse, links til seværdigheder på ruten såvel som evt. GPS-ruter, hvis disse er valgt.

Afbestillings- og rejseforsikring:
Rejserog.dk tilbyder alle rejsende mulighed for at tilvælge afbestillings- og/eller rejseforsikring for den bestilte rejse.
Du kan læse om disse muligheder under fanen INFO, hvor du også kan vælge direkte adgang til bestilling af afbestillings- og/eller rejseforsikring.
Ved din bestilling af rejsen bekræfter du samtidig, at du er informeret om forsikringsvalg og har haft mulighed for at tilvælge afbestillings- og rejseforsikring.

Vær venligst opmærksom på, at afbestillingsforsikring senest skal vælges, når depositum betales for rejsen. Rejseforsikring kan bestilles indtil 5 dage inden afrejse, men du får altid en stor rabat på dine forsikringer ved køb af disse gennem Rejserog.dk. Ring gerne til mig, hvis du er i tvivl.

Forbehold:
Der tages forbehold for ændringer i det angivne rejseprogram. Valuta beregnet pr. kurs 12/2 2023. Ved væsentlige udsving vil der blive opkrævet difference fra kursberegningsdatoen.

Priser:
4.250,- kr. pr. person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad.
1.650,- kr. pr. person i enkeltværelsestillæg.

1.050,- kr. pr. person for 3 x aftensmad.
1.250,- kr. pr. person for ekstra overnatning på et af hotellerne i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad.
1.550,- kr. pr. person for ekstra nat på et af hotellerne i enkeltværelse inkl. morgenmad.
350,- kr. pr. person for ekstra aftensmad på et af hotellerne.
600,- kr. for GPS-ruter til rejsen (gpx-fil med rejse fra/til din hjemadresse og hele ruten).

Inkluderet i prisen:
4 dages rejse med 3 overnatninger i dobbelt- eller enkeltværelse.
Morgenmad fra 2. rejsedag til hjemrejsedag, morgenmad serveres oftest som buffet.
Lokal moms og afgifter.
Dansk moms.
Afgift til Rejsegarantifonden.
Udvidet ansvarsforsikring for rejsebureauer.

Ikke inkluderet i prisen:
Brændstof, evt. parkeringsomkostninger, frokost, aftensmad på destinationer/hoteller, der ikke er nævnt værende med aftensmad i programmet, forplejning/drikkevarer ej nævnt i programmet, afbestillings- og rejseforsikring.

Priser:
Alle priser er angivet i danske kroner pr. person i delt dobbeltværelse. Hvis du ønsker et enkeltværelse, skal du tillægge enkeltværelsestillægget til prisen pr. person i delt dobbeltværelse.
Der sælges ikke halve dobbeltværelser.

Prisstigninger.
Gennem det sidste år er priserne steget meget på varme, råvarer, mad, forbrugsvarer og ikke mindst lønninger i hotel- og restaurationsbranchen. Det er efter Corona-pandemien blevet svært at finde godt hotelpersonale – til tider personale overhovedet, hvilket betyder, at nogle indkvarteringer har måttet omstrukturere deres virksomheder. Efterfølgende usikkerhed og brændstofproblemer pga. krigen i Ukraine giver hotel- og restaurationsbranchen svære vilkår, og forståelige – til tider voldsomme – prisstigninger.
Over de sidste 4 år er priserne steget ca. 40-50%. Tidligere steg priserne 5% pr. år. Ja, nogle enkelte ting er steget 80-100% – sågar langt over 100%.
Jeg har derfor desværre også været nødsaget til at hæve priserne tilsvarende. Jeg kan til gengæld fortsat præsentere kvalitetsrejser, hvor jeg stadig oplever god service både på indkvarteringer og de inkluderede besøg på rejsen.

Destinationerne på rejsen er angivet med en ca. placering og rejsens datoforløb, når du klikker HER.

Du kan også klikke på kortet herunder og se destinationerne på et Europakort.

Udfyld din bestilling her:

Værelsestype (angiv enkelt- eller dobbeltværelse):

6 + 10 =