Vælg en side

tur­lederne hos rejserog.dk

Rejserog.dk - Henrik Tang

Henrik Tang

Ejer og turleder

Jeg er årgang 1966 og har arbejdet i rejsebranchen siden 1986.
Som 22-årig startede jeg som “kørende rejseleder” dvs. jeg var guide og turistbuschauffør – i 2 år primært til Paris og lidt til Østrig.

Sidenhen har jeg været skiguide i Østrig og Schweiz og turleder på mange specialrejser, både på snescooter i 24 år og på motorcykel i 31 år.

Her i Rejserog.dk er jeg kontormanden, der tilrettelægger alle rejserne og en af turlederne, der rejser på MC-rejser med gæsterne.

Jeg har naturligvis besøgt alle rejsemålene, som jeg laver rejser til, både på studierejser for at planlægge og lave kontrakter for rejserne, og naturligvis i forbindelse med afvikling af rejserne med gæster.

Jeg er turleder på alle mine motorcykelrejser med dansk turleder.

Jeg har kørt motorcykel siden 1987. Jeg har gennem tiden haft mange forskellige motorcykler.

Jeg kører nu på en BMW GS 1200 Adventure.

henrik på mont ventoux i frankrig 2023.

henrik på col de croix de fer i frankrig 2023.

henrik i de franske alper 2023.

Peter Holst

Turleder

Peter er turleder hos Rejserog.dk.

Peter har arbejdet sammen med Henrik i mange år og været turleder på mange rejser sammen med mig, både på motorcykel og snescooter.

En del af rejsedeltagerne vil kende Peter fra hans deltagelse på mange motorcykelrejser.

Når der er to turledere på en rejse – som der er på alle motorcykel- rejserne i 2024 – er det Peter, der er turleder sammen med mig.

Peter har kørt motorcykel siden 2006 og kører rigtig mange km hvert år.

Peter har i 2023 købt en ny Suzuki V-Strom 1050. Tidligere havde han en Suzuki V-Strom 650 som han kørte godt 97.000 km på i løbet af 5 år. 

Peter på det højeste bjergpas i frankrig 2023.

Hvordan fungerer det med

tur­lederne Hos rejserog.dk?

Jeg bliver til tider spurgt om, hvordan vi kører fællestur, og hvordan turlederne kører med gæsterne, og om vi kører i 2 grupper, når der er 2 turledere. 

Det er gode og relevante spørgsmål, og jeg skal prøve at svare overskueligt her. Her er informationer om turlederne hos Rejserog.dk.

R

På alle rejser med dansk turleder er det turlederen, der kører forrest i gruppen. Vi kører et godt, sikkert og afprøvet fællesturssystem, som vi informerer om, når rejsen starter.

Dette system er simpelt og overskueligt og sikrer, at alle kører sikkert og ingen mistes eller bliver væk.

Turlederen bærer gul vest, og turlederen har en gul vest til den gæst, der kører bagerst.

Denne gæst har ingen funktion ud over at bære vesten, hvorved turlederen har bedre samling/overblik over gruppen. Andre gæster må naturligvis gerne bære deres egne veste.

Det betyder også, at vi naturligvis – når der er 2 turledere – altid deler gruppen op i to hold, således at der ikke er så mange motorcykler på hvert hold. 

R

Når der er 2 turledere på en rejse, kører vi sædvanligvis i 2 grupper, således at antallet af gæster er fordelt på de to grupper.

Afhængig af rejsens indhold, ruter og sværhedsgrad kan jeg vælge at definere gruppernes sværhedsgrad, hvilket grundlæggende kun sker, når vi f.eks. kører i alperne og kan lave en “almindelig” og en “hurtig” gruppe.

Tanken bag dette er, at den “almindelige” gruppe kører som vi altid gør, og den “hurtige” kører friskt og til tider længere end den almindelige gruppe.

Vi overholder naturligvis alle færdsels- og sikkerhedsregler.

R

Turlederne hos Rejserog.dk er erfarne turledere, der er på arbejde på hele rejsen, hvilket betyder, at de også går tidligt i seng, fordi de dagen efter skal passe deres arbejde.

R

Alle gæster skal naturligvis rette sig efter turledernes vejledning og henvisninger. Vi varetager vores arbejde, for at gæsterne får den bedste rejseoplevelse og nyder deres ferie. 

R

Må du køre uden turleder en dag på rejsen?

Som rejsedeltager må man naturligvis gerne vælge, at køre alene, hvis man en dag blot vil hurtigt frem til næste hotel, skal besøge venner eller familie i det område vi er i, eller evt. blot køre en kort udflugtsdag.

Du skal blot fortælle det til turlederne, så vi ikke skal tælle dig med, og ikke mangler dig i løbet af dagen.

R

Guider eller turledere?

Jeg har opfundet begrebet “turleder”, og det betyder, at vi leder hele rejsearrangementet, og sørger for alle informationer og alt praktisk i forbindelse med rejsens afvikling.

Vi fortæller naturligvis om de steder, vi befinder os, og hvad vi evt. skal se undervejs. Vi er dog ikke guider, der har læst kulturhistorie eller arkitektur på universitetet og fortæller om gotisk byggestil og forskellen mellem den og Bauhaus-byggestilen.

Hvis vi er på besøg på et museum eller anden seværdighed, og jeg vurderer, at det er relevant, at der er en lokal guide, så har jeg bestilt og inkluderet dette i rejsen. Disse lokalguider er oftest engelsktalende, og hvis ikke, så oversætter jeg det guiden fortæller om.

R

Turlederne er på arbejde. Vi er ikke på ferie.

Vi har lavet et stort arbejde for at forberede rejse, lægge de rigtige ruter og sørge for at alle får en god rejseoplevelse. Derfor forventer vi også, at alle gæster respekterer os, og følger vores vejledninger og henvisninger under rejsen. 

Vi ønsker at gennemføre rejserne under de bedste forhold – også sikkerhedsmæssigt.
Det betyder, at vi – naturligvis – også fortæller gæster, hvis de ikke viser det rette hensyn, eller gør kørslen usikker for dem selv og os andre. 

R

Det er alle gæsters opgave at forstå, at rejserne er tilrettelagt med henblik på, at vi er en gruppe, der rejser samlet.

Alle har tilmeldt sig individuelt, men vi kan kun få rejsen til at fungere godt, hvis alle forstår, at vi er en gruppe, der rejser sammen.

Det betyder også, at rejsedeltagerne skal deltage med et lyst og åbent sind og være med til at sørge for, at alle har en god oplevelse. 

Det er lige så meget pauserne og hyggen om aftenen eller den lille vandretur i fællesskab, der giver den gode rejseoplevelse, som det er de flotte veje og fantastiske mc-oplevelser.