Vælg en side

 Tyskland
Skønne Harzen og Sachsen-Anhalt
På motorcykel rejse i Tysklands nordligste vinområde.

 

 

Lørdag 13. til onsdag 17. maj 2023.

5 dages rejse med 4 overnatninger.
Rejsen garanteres gennemført.
2 danske turledere.

Enkelt- og dobbeltværelser ledig.

Pris fra kr. 5.350,-.
Se priser nedenfor.

Skønne Harzen og Tysklands nordligste vinområde. 

Hvis du ikke har tid til at holde en hel uges ferie og derfor ikke kan deltage i min 9 dages Kristi Himmelfartsrejse fra 13. til 21. maj, er dette en god mulighed for blot at rejse i 5 dage med gode udflugter og oplevelser.

Rejsen er tilrettelagt således, at rejsedeltagerne mødes i Harzen, hvor vi har en enkelt overnatning.

Herefter vi rejser en dag gennem det skønne Harzen og nogle af de smukkeste områder og fineste veje her. 
I Harzen oplever du bl.a. Harzens stejleste vej med 22% stigning og den flotte smalsporsbane med damplokomotiver. Vi kommer til en af de kendte opdæmmede søer, mens vi kører videre mod skønne skove og åer.

Vi spiser frokost ved den altid populære Kyffhäuser Panoramavej, hvor vi stopper på toppen af bjerget og spiser. 

Ruten fortsætter nu gennem det gamle DDR og ind i delstaten Sachsen-Anhalt, som vi tidligere kun har kørt igennem.

I Sachsen-Anhalt finder vi det gamle Østtysklands største vinområde og derved også Tysklands nordligste nuværende vinområde, hvor vi bor dejligt ude midt i vinmarkerne.

Her bor vi meget karakteristisk i de fine vinmarker med udsigt så langt øjet rækker over vinmarkerne. Vi bor på et hotel, der tidligere var en vinskole for DDR’s håbefulde vinproducenter.

Her oplever vi historien om tysk vin, og specielt livet i det gamle DDR og får også tid til at køre fine udflugter.

Vi skal også besøge en privat vinbonde og en champagnefabrik.

Sidste dag på rejsen går turen på egen hånd tilbage til Danmark, da turlederne kører videre med gæster på 9-dages rejsen.

Rejseinformationer

Rejsebeskrivelse – dag for dag.

Rejsedag 1. Lørdag 13. maj 2023: Ca. 420 km fra danske grænse.
Denne første rejsedag starter i Harzen på vores gode 4-stjernede hotel i Braunlage. Du kan allerede checke ind fra kl. 15.00, og det betyder, at du kan have glæde af hotellets flotte faciliteter, f.eks. den store indendørs pool eller gå en tur i den hyggelige ”hekseby” Braunlage, der byder på gode konditorier og hyggelig udeservering. MC-rejsen i Kristi Himmelfartsferien er nu begyndt!

Før du checker ind på hotellet, skal du have tanket din motorcykel op. Der er en tankstation ca. 800 meter fra hotellet.

Vi forventer, at alle er ankommet kl. 17.00, hvor der er et kort velkomstmøde, inden vi spiser aftensmad i fællesskab kl. 19.00. Herefter hyggeligt samvær, hvor vi lærer hinanden at kende inden overnatning i de pæne værelser.

Rejsedag 2. Søndag 14. maj 2023: Ca. 220 km.
Der er en dejlig stor morgenmadsbuffet på hotellet. Hotellet er bygget om, og det betyder, at der nu er en ny dejlig stor morgenmadsrestaurant og mulighed for at gå ud på terrassen og spise sin morgenmad.

Inden afgang vil turlederen fortælle om dagens rute, der starter med en tur gennem det østlige og sydlige Harzen.

Første del af morgenens tur går til Harzens stejleste vej, der har en stigning på 22%. Det bliver ikke den stejleste på rejsen, idet vi senere får mulighed for at køre på Tysklands stejleste vej, men denne vej i Harzen bør vi lige tage med. Hvis tidsplanen passer, kan vi være heldige at se et eller flere af de fine gamle tog, der trækkes af damplokomotiver, og som er en del af det gamle smalsporsbaneanlæg i Harzen. Vi kører hurtigt ind i det gamle øst-Harzen og tæt forbi Bloksbjerg, hvor der er en fin gammel station, som vi evt. stopper ved, men kun hvis det passer med, at der kommer damplokomotiver. Efterfølgende går ruten gennem det gamle øst-Harzen og DDR, hvor vi kommer til en stor opdæmmet sø, som vi krydser og fortsætter ad flotte veje og gennem skove og snoede ruter mod syd.

Vi kommer sidenhen til en af de kendte serpentinerveje i Harzen, nemlig Kyffhäuser Panoramastrasse, hvor der også bliver holdt pause med mulighed for at se den store Barbarossa-statue, der kan ses milevidt omkring. Her vil der sikkert også være frokost og evt. mulighed for en ekstra køretur på den flotte panoramavej med de mange serpentinersving, hvis man har lyst til det.

Vi er allerede nu kørt ind i delstaten Thüringen, der også er kendt som Tysklands ”mave”, hvilket er et udtryk, som blev brugt i det gamle DDR. Thüringen var kendt for et meget stort og – efter tidens forhold – effektivt landbrugsland, og samtidig et meget kendt østtysk ferieområde, som vi oplever senere på rejsen. I dag går rejsen gennem en del af Thüringen, til vi igen kommer til Sachsen-Anhalt og vores destination for de næste tre overnatninger.
Ruten til dagens destination går gennem landbrugsområder og små landsbyer, der stadig bære præg af at have været en del af en 40-årig socialistisk tankegang.
Der er sikkert tid til pauser undervejs, og om eftermiddagen vil vi også holde pause ved et godt kaffested, hvor der også bydes på god kaffe og gode kager.

Den sidste strækning af MC-rejsen i Kristi Himmelfartsferien inden vores hotel bringer os igennem en del af Tysklands nordligste vinområde. Området har en særpræget historie som vinområde, og det vil vi opleve i de næste dage i løbet af vores ophold.

Dagens rejse slutter på et hyggeligt hotel beliggende direkte i vinmarkerne med flot udsigt over de omkringliggende egne. Hotellet er et pænt 3-stjernet hotel. Hotellet har i DDR-tiden været en vinskole for områdets unge, der ønskede at uddanne sig til vinproducenter. Værelserne er pæne med bad og toilet og tv, og nogle har balkon med udsigt over vinmarkerne. Her er en hyggelig restaurant og lille bar, hvor man – til meget favorable priser – kan smage de lokale vine.

Hvis der er stemning for det, vil turlederen gå en lille tur med gæsterne inden middagen på hotellet.

Hygge og god mad afslutter en fin køredag.

Rejsedag 3. Mandag 15. maj 2023: Ca. 80 – 130 km udflugt.
Morgenmaden serveres som buffet, og hvis vejret er til det, kan du såmænd tage din morgenmad med ud på terrassen og nyde udsigten over vinmarkerne.

I dag skal vi opleve og lære noget af den lokale vinkultur, men inden dette kører vi lige en udflugt gennem området i og nær vinmarkerne. Vi kører bl.a. under en meget flot bro, der går langt over en dal her i området.

Op ad formiddagen mødes vi med en lokal guide fra den lokale vinkooperativ. Vi ser en lokal vinmark, hvor vi får fortalt historien om vinproduktion i Tysklands nordligste vinområde. Vi får også historien om vinproduktion i DDR-tiden. Samtidig får vi set nogle af de mange vinsorter, der dyrkes her i området, og vi får også mulighed for at få en enkelt smagsprøve af den gode lokale vin.

Her oplever vi virkelig vintyper, som ingen før har hørt om, og de smager godt – og kan sidenhen på egen hånd købes hos vinkooperativet i byen.

Efter vinkooperativets vinmark er der mulighed for at spise frokost ved vinmarken. Det fortæller turlederen mere om.

Vores næste møde i dag er i vinkooperativets vinkælder. Her får vi en interessant rundvisning i den meget gamle vinkælder. Her bliver der bagefter mulighed for at se vinkooperativets butik, hvor der er mulighed for at købe noget af deres vin.
Vinkælderbesøget er lavet som et ekstra besøg, idet min aftale med champagnefabrikken er blevet annulleret, idet de ikke er færdig med deres ombygning af fabrikken, og derfor ikke modtager besøgende.

Efter besøget i vinkælderen kan du vælge at se nærmere på den hyggelige by vi nu befinder os i, eller du kan fortsætte på en udflugt, der går ud gennem vinmarkerne til en sø, hvor der er pause og mulighed for eftermiddags kaffe. Fra centrum af byen er der kun 3 km til vores hotel, hvis du selv vil finde tilbage.

Der er middag til aften og hygge og afslapning på hotellet.

Rejsedag 4. Tirsdag 16. maj 2023: Ca. 150 km udflugt.
I dag skal vi ud at køre noget en fin udflugt uden for vinområdet, hvor vi bor.

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel og kører ud gennem vinmarkerne og gennem det gamle DDR. Efter en times kørsel kommer vi til en privat vinbonde, hvor vi gør et kort ophold for at se hans vinmark og høre om hans vinproduktion. Det står i god kontrast til såvel vinkooperativet som den store champagneproducent, som vi besøgte i går. Her oplever vi en god og saglig vinbonde, hvor man gør alt selv. Vi får også mulighed for at se og evt. købe deres udvalg af vine, og smage et lille glas eller to. Vinbonden er kåret med meget fine udmærkelser for sin produktion af vin.

Formiddagen fortsætter ud gennem en fin lille dal langs en af de kendte østtyske floder, hvor vi bl.a. kører forbi en ”humlemark”. Humle bruges til produktion af øl, og det er ikke kun i Bayern, dette unikke produkt produceres. Vi stopper måske langs marken og kan se den meget specielle afgrøde, der gror på de meget karakteristiske hegn.

Herefter fortsætter udflugten gennem de flotte landskaber. Frokost spises formodentlig ved en typisk lokal pølsebod, hvor der kan købes ”Thüringer Bratwurst”, “Kurry Wurst”, steaks etc. med pommes eller kartoffelsalat, som vi naturligvis skal prøve at smage, når vi er i området. Thüringer Bratwurst er den bedste stegte pølse, der kan købes i Tyskland.

Efter frokost går ruten ad nye veje tilbage mod vores hotel, og vi er tilbage i fin tid, så der kan slappes af inden middagen, der spises på hotellet.

Turlederen fortæller i aften om planen for næste dags rejse til næste destination for de der skal videre på den store Kristi Himmelfartsferie og der drøftes naturligvis også planer for hjemrejse for de gæster der er med på 5-dages rejsen til Harzen og Sachsen-Anhalt.

Rejsedag 5. Onsdag 17. Maj 2023: Hjemrejsedag. Ca. 600 km til grænsen.
I dag er det hjemrejsedag, og vi sørger for, at der er morgenmad tidligt på hotellet, for dem der gerne vil tidligt afsted.

Der er andre rejsende på rejsen, som følger med turlederne videre på den 9-dages rejse, som de er en del af, hvor vi fortsætter til Thüringen og nye oplevelser i Kristi Himmelfartsdagene.

Ruten i dag vælger gæsterne selv at køre, således at man kan køre hjem i det tempo, der passer en bedst. Hvis du vælger den hurtigste rute, er det ad landeveje de første ca. 20 km og herefter motorvej mod nord, og det giver samlet en strækning til grænsen på ca. 600 km.

Indkvarteringer.
Alle hoteller på rejsen er af tysk 3- til 4-stjernet kvalitet. Alle værelser er moderne indrettet med bad og toilet og tv. Der er normalt fri adgang til wi-fi på hotellerne. To hoteller har indendørs svimming-pool og der er naturligvis fri adgang hertil.

Antal deltagere.
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Hvis der er 18 deltagere eller flere, vil der være 2 turledere på rejsen.

Hvem kan deltage.
På alle mine rejser med turleder forventes det, at du er vant til at køre motorcykel i gruppe, og at du har god erfaring med mc-kørsel. Læs venligst informationerne om sværhedsgraden på rejsen, og kontakt Rejserog.dk, hvis du er i tvivl om sværhedsgraden og dine evner for deltagelse.
Alle, der ønsker at deltage, som jeg ikke kender fra tidligere, skal have en samtale med mig, inden rejsen kan bekræftes fra min side.
Du er velkommen som rejsedeltager, hvis du kører på en motorcykel, der er over 500 ccm og som ikke er ældre end årgang 1990. Hvis du kører på en el-motorcykel kan du ikke deltage.
En god rejseoplevelse skabes ved, at alle rejsedeltagere er positive og interesserede i at være med til at skabe et godt og positivt fællesskab under rejsen.

Krav til din motorcykel for denne rejse:
Din motorcykel skal være serviceret og klar til en længere rejse. Vi foreslår, at du tegner en kaskoforsikring på din motorcykel, således at du kan få vejservice på rejsen, hvis der opstår problemer med din motorcykel.

Turledere:
Der er 2 turledere på denne rejse. Se fanen OM.

Afbestillings- og rejseforsikring.
Se mulighederne under fanen INFO. Jeg anbefaler at du tegner både afbestillings- og rejseforsikring. 

Afstande.
I rejsebeskrivelsen er angivet de enkelte dages udflugtslængder samt afstande til og fra grænsen.

Gps-ruter.
Der kan på rejsen ikke udleveres gps-ruter til rejsedeltagere, idet det for ofte giver misforståelser ift. turledernes ændringer undervejs på ruterne.

Bil og mc-trailer.
Der er mulighed for, at du kan parkere din bil og trailer ved vores sidste hotel på rejsen, således at du kan køre bil med mc på trailer frem og tilbage til Thüringen. Afstanden mellem sidste hotel og første hotel er ca. 210 km. Dette er kun muligt ved forudgående aftale med Rejserog.dk, og der må forventes at blive pålagt et parkeringsgebyr.

Forbehold.
Der tages forbehold for ændringer i programmet grundet samarbejdspartneres produktændringer samt prisstigninger. Priser er kalkuleret pr. 20. januar 2023.

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse kr. 5.350,-.
Tillæg for ophold i enkeltværelse kr. 850,-.

Inkluderet i prisen:
5 dages rejse med 4 overnatninger i dobbelt- eller enkeltværelse
Morgenmad fra 2. rejsedag til hjemrejsedag, morgenmad serveres som buffet
Aftensmad fra 1. rejsedag til og med aften før hjemrejse, aftensmad er 2- eller 3- retters menu eller buffet
Dansk turleder på motorcykel sammen med gæster
Alle udflugter som angivet i programmet
Entré til guidet vinmarksbesøg på vinkooperativ m. smagsprøve
Entré til guidet rundvisning på champagnefabrik m. smagsprøve
Entré til privat vinbondebesøg
Lokal moms og afgifter
Dansk rejsebureaumoms
Afgift til Rejsegarantifonden
Udvidet ansvarsforsikring

Ikke inkluderet i prisen:
Brændstof, evt. parkeringsomkostninger, frokost og forplejning/drikkevarer ej nævnt i programmet, afbestillings- og rejseforsikring.

Priser:
Alle priser er angivet i danske kroner pr. person i delt dobbeltværelse. Hvis du ønsker et enkeltværelse, skal du tillægge enkeltværelsestillægget til prisen pr. person i delt dobbeltværelse. Der sælges ikke halve dobbeltværelser.
Eventuelle tillægspriser er angivet separat i teksten eller i forbindelse med prislisten. Jeg forsøger dog altid at inkludere alt relevant, dvs. hotelopholdet, halvpension (aftensmad og morgenmad) samt de besøg og entréer, som er naturlige for at få en god oplevelse på rejsen.
I tillæg til de angivne priser skal du lægge dit eget personlige forbrug, dvs. benzin og frokost samt evt. drikkevarer til aftensmaden.

Prisstigninger.

Gennem det sidste år er priserne steget meget på varme, brændstof, mad, forbrugsvarer og lønninger i hotel- og restaurationsbranchen. Det er efter corona pandemien blevet svært at finde godt hotelpersonale – hvis noget overhovedet, hvilket betyder, at nogle indkvarteringer har måttet omstrukturere deres virksomheder. Efterfølgende usikkerhed og brændstofproblemer pga. krigen i Ukraine giver hotel- og restaurationsbranchen svære vilkår, og forståelige prisstigninger.
Over de sidste 4 år er priserne steget ca. 40-50%. Tidligere steg priserne 5% pr. år. Ja, nogle enkelte ting er steget 80-100% – ja, sågar langt over 100%. Jeg har derfor desværre også været nødsaget til at hæve priserne tilsvarende. Jeg kan til gengæld fortsat præsentere kvalitetsrejser, hvor vi stadig oplever god service både på indkvarteringer og de inkluderede besøg på rejsen. Og det skyldes, at jeg ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten, og derfor har jeg naturligvis besøgt og boet på alle de hoteller, som jeg bruger på rejsen. Jeg ønsker at holde en god kvalitet på rejserne, og det betyder, at vi på denne rejse bruger 3-stjernede og 4-stjernede hoteller.

Destinationerne på rejsen er angivet med en ca. placering og rejsens datoforløb når du klikker HER.

Du kan også klikke på kortet herunder og se destinationerne på et Europakort.

Udfyld din bestilling her:

Værelsestype (angiv enkelt- eller dobbeltværelse):

4 + 15 =

Vores turledere

Henrik Tang

Ejer og turleder

Jeg er årgang 1966 og har arbejdet i rejsebranchen siden 1986.
Som 22 årig startede jeg som “kørende rejseleder” dvs. jeg var guide og turistbuschauffør, – i 2 år primært til Paris og lidt til Østrig. Sidenhen har jeg været skiguide i Østrig og Schweitz og turleder på mange specialrejser, både på snescooter i 23 år og på motorcykel i 30 år.

Her i Rejserog.dk er jeg kontormanden, der tilrettelægger alle rejserne, og jeg har naturligvis besøgt alle rejsemålene jeg laver rejser til, både på studierejser for at planlægge og lave kontrakter for rejserne og naturligvis i forbindelse med afvikling af rejserne med gæster.

Jeg er turleder på alle mine motorcykel rejser med dansk turleder.

Jeg har kørt motorcykel siden 1987. Jeg har gennem tiden haft mange forskellige motorcykler. Jeg kører nu på en BMW GS 1200 Adventure.

Peter Holst

Turleder

Peter er turleder hos Rejserog.dk. Peter har arbejdet med Henrik i mange år og været turleder på mange rejser sammen med Henrik, både på motorcykel og snescooter.

Mange rejsedeltagere vil kende Peter fra hans deltagelse på mange motorcykel rejser.

Når der er to turledere på en rejse, – som det er på alle motorcykel rejserne i 2023, så er det Peter, der er turleder sammen med Henrik.

Peter har kørt motorcykel siden 2006 og kører rigtig mange km hvert år. Peter har kørt godt 97.000 km på sin 5-årige Suzuki V-Strom, der her er afbilledet, og han skifter i 2023 til en Suzuki V-strom 1050.