Vælg en side

MC rejse til Tyskland
Kristi Himmelfarts motorcykel rejse til skønne Thüringen

Onsdag 17. til søndag 21. maj 2023.

5 dages MC rejse til Tyskland med 4 overnatninger.
Rejsen garanteres gennemført.
2 danske turledere.

Enkelt- og dobbeltværelser ledig.

Pris fra kr. 5.850,-.
Se priser nedenfor.

5-dages MC rejse til Tyskland med 4 overnatninger gennem ukendte områder i Tyskland. Thüringen og Thüringer Wald byder på dejlige veje til udflugter og spændende historiske oplevelser undervejs.

Rejsen er tilrettelagt således, at rejsedeltagerne selv kører til Thüringen og vores hotel. MC rejse til Tyskland med dansk turleder. Skøn motorcykel rejse i Kristi Himmelfarts ferien. Rejs med Henrik Tang og Rejserog.dk.

Hvis du ønsker at få en ekstra oplevelse med på ankomstdagen, er der også mulighed for det. Læs mere om det i teksten nedenfor.

Rejsen går til delstaten Thüringen, hvor vi finder de flotteste veje og ruter, bl.a. gennem de store skovområder i et af det gamle DDR’s ferieområder.

Her bor vi i en lille by med udsigt over det bakkede landskab og de fine udflugtsmuligheder lige uden for døren.

Under vores udflugter vil vi bl.a. opleve en lille landsby og dennes adskillelse af en grænsedragning, der skilte landsbyen ad efter 2. verdenskrig.

Vi besøger en kz-lejr, som ingen deltagere på rejsen har set før. Vi skal også til knallert-træf og besøge et underjordisk bunkeranlæg, der i koldkrigstiden var forklædt som et vandværk.  

Ruterne byder på dejlige udsigter og oplevelser, samt et godt hotel med god mad og swimmingpool. 

Det bliver endnu en dejlig rejse til det gamle DDR!

Specielle transportmidler.

Rejseinformationer

 Rejsebeskrivelse – dag for dag.

Rejsedag 1. Onsdag 17. maj 2023: Ca. 620 km fra danske grænse.
Denne første rejsedag starter i Thüringen, hvor du mødes med turlederne og andre gæster.

Nogle gæster har været med på den 9-dages rejse, som allerede er startet tidligere i Harzen d. 13. maj, og går gennem Sachsen-Anhalt inden gruppen kommer til Thüringen, hvor du tilslutter dig. MC rejsen til Tyskland er en fin rejse, hvor du bruger helligdagene og week-enden.

Du kan allerede checke ind fra kl. 15.00, og det betyder, at du kan have glæde af hotellets flotte faciliteter, f.eks. den fine indendørs pool eller gå en tur i den hyggelige landsby vi bor i, der er præget af skiffer huse.

Før du checker ind på hotellet, skal du have tanket din motorcykel op. Der er en tankstation ca. 500 meter fra hotellet.

Vi forventer, at alle er ankommet kl. 17.00, hvor der er et kort velkomstmøde, inden vi spiser aftensmad i fællesskab kl. 19.00. Herefter hyggeligt samvær, hvor vi lærer hinanden at kende inden overnatning i de pæne værelser.

Denne dag kommer der rejsedeltagere fra Sachsen-Anhalt, hvor de skal have en speciel oplevelse, som du også kan deltage i, hvis du planlægger din rejse derefter.

Det kræver dog, at du er ankommet ved besøgsstedet ca. kl. 10.00 om formiddagen. Hvis det er muligt for dig, bliver denne dags største pause direkte på grænsen mellem Thüringen og Bayern. Her stopper vi ved en lille landsby, der har fået en stor historisk betydning. Her er der et meget fint og interessant udendørsmuseum, der viser, hvorledes DDR borgerne levede i løbet af de 40 år Tyskland var opdelt.

Her er et udendørs museum med den tilbageblevne del af muren og afspærring, ligesom der er vagttårne, afspærringsskilte, løbegange, vagthuse og meget andet, ligesom et museum, der fortæller om noget af historien fra tiden, hvor Tyskland var opdelt. Den lille bæk ved landsbyen blev grænsen mellem øst og vest, og denne landsbys historie har skabt grundlag for en meget fin tysk tv-serie, som fortæller om en landsbys splittelse under og efter 2. verdenskrig.

Hvis du vælger at komme til denne oplevelse, er det vigtigt jeg ved det, for så vil du naturligvis få informationer om, hvordan du kan komme til at se denne tv-serie. Vi ser under besøget tillige en lille film, der netop viser landsbyens faktiske historie, ligesom der også er tid til at se en udstilling med østtyske militære køretøjer. MC rejsen til Tyskland giver dig lidt mere, hvis du tager denne oplevelse med. 

Efter museumsbesøget er du blot en del af gruppen, der er på vej denne dag, og fortsætter med gruppen. Vi kører herefter mod en lille lokal restaurant, hvor der er frokost. Turlederen fortæller herom, så der kan bestilles mad på forhånd, og så vi ikke bruger unødig ventetid før frokosten.

Nu går MC rejsen til Tyskland videre vestpå mod Thüringer Wald, der er et stort skovområde i Thüringen.

På ruten mod vores hotel gør vi sikkert et lille stop i en by, der er meget kendt pga. sin jernbanestation, hvor der var mange DDR-borgere, der flygtede eller forsøgte at flygte. Her vil der også være mulighed for at se et specielt byggeri, der er en del af den kendte tyske ”Bauhaus”-stil. Og det har absolut ikke noget med de kendte byggemarkeder at gøre, men en byggestil, der skabtes i Tyskland i 1919 og var en betegnelse for navnet ”Staatliches Bauhaus” en tysk højskole for design og anvendt arkitektur, der dog blev lukket efter pres fra nazisterne i 1933.

Eftermiddagen afsluttes med en varieret rute med sving og bakker og en del skov, inden vi hen på eftermiddagen kommer til vores hotel, der er beliggende med dejlig udsigt over bakker, skov og dal. Dette hotel er velvalgt og testet pga. sin gode service og forplejning, ligesom der er indendørs swimmingpool. Hotellet har pæne værelser med forskellig udsigt, bad, toilet og tv. Her er en hyggelig restaurant, bar og udsigts terrasse.

Turlederen klarer hurtig check ind og værelsesfordeling, og herefter er der tid til at tage området i øjesyn inden der er middag til aften og hyggeligt samvær, hvor turlederen fortæller om morgendagens oplevelser og udflugt.

Hvis du selv er kørt til hotellet denne dag, kan du ankomme, når du har lyst om eftermiddagen, og som angivet ovenfor selv checke ind.

Vi forventer, at alle er ankommet kl. 17.00, hvor der er et kort velkomstmøde, inden vi spiser aftensmad i fællesskab kl. 19.00. Herefter hyggeligt samvær, hvor vi lærer hinanden at kende inden overnatning i de pæne værelser.

Rejsedag 2. Torsdag 18. maj 2023: Ca. 150 km udflugt.

I dag skal vi tage Thüringen i nærmere øjesyn. Vi får et veldækket morgenbord, der serveres som buffet, inden vores udflugt starter.

Målet med udflugten er at se et nyt og ukendt område af Tyskland, som kun få danskere kender. Vi kører i meget forskellige landskaber og veje, små landeveje og gennem skove og små landsbyer. Området er kendt for det smukke og bakkede landskab samt hyggelige byer med huse udsmykket med skiffer.

I dag er det Kr. Himmelfartsdag og i Tyskland noget mere vigtigt, nemlig ”Vatertag”, der fejres på behørig vis i de små landsbyer over hele Tyskland. Turlederen vil gerne fortælle om denne tradition på rejsen.

Vi starter til morgen med en rute på ca. 50 km gennem de nærliggende skove og landsbyer. Vi kommer til en plads i skoven, hvor vi finder et bunkermuseum. Under den kolde krig og specielt i DDR blev der bygget mange hemmelige bunkeranlæg – både i byer og på landet. Vi kører ind i en skov, hvor vi får en rundvisning på ca. 1 time i en bunker.

Bunkeren byggedes hemmeligt, og blev angivet som et vandværk for de omkringboende borgere. Der skulle naturligvis udgraves og bruges meget cement og beton til bunkeranlægget. Alt blev lavet, uden at man kunne se, at det var et militæranlæg. Naturligvis undrede lokalbefolkningen sig over, at det blev bygget et svært pigtrådshegn omkring anlægget. Men dengang – i DDR – lod man hellere være med at spørge, for så fik man ikke problemer…..

Bunkeren blev ved murens fald tømt for inventar, idet det kunne bruges andre steder. Den er dog i dag møbleret igen, så vi får et indtryk af, hvorledes det kunne være indrettet. I krigstilfælde skulle her være 130 tropper og de havde mad nok til fire uger. I fredstid blev bunkeranlægget blot holdt ved lige af nogle få teknikere.

Efter bunkerbesøget er der frokost på en god nærliggende restaurant. Her er der sikkerhed for at kunne få en menu med friske hvide forårsasparges, hvis man har lyst til det. Her er et godt menukort og mulighed for både at sidde ude og inde.

Efter frokost er der mulighed for et spændende besøg til et knallert-træf, hvor alle kommer på Simson-knallerter. Vi tager ud til pladsen, hvor der er træf og ser de mange deltagere og deres fine knallerter. Simson-knallerterne var en knallert produceret i DDR og utrolig populær – ikke kun fordi det var den eneste, man kunne købe. Knallerten var utroligt stærkt bygget og stabil, let at reparere og var i DDR godkendt til 60 km/t. Alle Simson-knallerter har i dag efter murens fald fortsat en særlig tilladelse til denne hastighed.

Efter disse oplevelser har vi en fin eftermiddag på motorcykel, hvor vi fortsætter ruten rundt i Thüringen. Der bliver mulighed for kaffepause ved et udsigtstårn, der i DDR-tiden var et yndet udflugtsmål og fortsat er det. Her fra tårnet er vi i ca. 700 meters højde. Efter kaffepause går udflugten de sidste få kilometer hjem til hotellet, hvor der er afslapning inden middagen.

Rejsedag 3. Fredag 19. maj 2023: Ca. 170 km udflugt.
Denne dag bliver endnu en fin udflugtsdag, hvor vi har fokus på dejlige veje og god kørsel og et par specielle oplevelser.

Efter morgenmaden er det vigtigt, at vi kommer afsted i god tid, for toget afgår kl. 09.30, og i Tyskland skal man være punktlig!

Vi skal dog ikke ud at køre med tog, men se en af Tysklands højest beliggende togbaner. Det er en fin og meget besøgt togbane, der er en del af det lokale jernbanenetværk, men en meget stejl oplevelse. Vi kører ud og ser den gamle remise og ser togafgangen mod dalen for den meget specielle togvogn.

På dagens udflugt vil vi tillige besøge en af de mere ukendte kz-lejre, som jeg tvivler på, at der overhovedet er nogen danskere, der ved, har eksisteret. Her bliver der mulighed for indsigt i, hvorledes nazisterne havde opbygget et testcenter for motorerne til alle V2 raketter. Disse var tidligere produceret i Peenemünde i Nordtyskland og efter de allieredes bombetogter faktisk blev flyttet til Harzen.

Raketmotorerne blev med tog kørt til kz-lejren, som vi besøger. Her kunne man kontrollere de meget kraftfulde og højlydte motorer under påskud af, at det blot var et skifferværk, der sprængte under deres udgravninger. Når motorerne blev testet, var larmen så øredøvende, at det føltes som jordskælv i miles omkreds. Landmændenes høns kunne ikke lægge æg, og kvæget kunne ikke føde kalve.

Måske vi er heldige at have en lokal guide, hvis far har arbejdet i skifferbruddet, hvor disse tests blev lavet og som har levet sit liv i DDR. Hende mødte jeg på studieturen dernede.

Nu går ruten videre ad fine veje og små biveje i østlig retning, hvor vi efter noget kørsel kommer til et stort søområde. Vi følger en rute langs søen, som vi sidenhen også stopper ved. Her er der frokostpause ved et kraftværk. I Tyskland er der mange opdæmmede søer, der typisk er lavet i 1920’erne og 1930’erne. Her ønskede man at udnytte vandet til strøm og samtidig ville have tilgang til drikkevand. Disse opdæmmede søer tog man drikkevand direkte fra.

Kraftværksmuren for enden af søen er 412 meter bred og 75 meter høj, og bygningen af denne skete fra 1936 til 1942. Det betød, at en landsbys huse og gårde blev oversvømmet, og derved skulle 250 mennesker flytte, hvilket også var problematisk i krigstid. Et imponerende bygningsværk, som i dag også byder på turistsejlads med store turistbåde og et hyggeligt frokoststed med udsigt over søen.
Vi holder en længere pause her ved den opdæmmede sø, så der både er tid til frokost og til at se området.

Efter sen frokost går ruten tilbage til vores hotel gennem de fine skove og flotte veje. Aftensmad på hotellet og hyggeligt samvær.

Rejsedag 4. Lørdag 20. maj 2023: Ca. 100 km udflugt.
Sidste udflugtsdag i Thüringen byder på fine veje og en forhåbentlig lille byfest.

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører ud på nye strækninger, der bl.a. bringer os ad ”Den tyske legetøjsvej”. I Tyskland er der forskellige betegnelser for ruter, der går gennem delstater eller hele landet, f.eks. ”Den tyske Ferievej”, ”Den tyske Kukursvej”, ”Den tyske Allévej” og mange, mange andre.

I området, hvor vi kører i dag, kommer vi også til den tyske legetøjsvej, og på dette rutesystem er der forskellige besøgsmuligheder, der har temaet ”legetøj” – ja der er sågar et legetøjshotel, som man kan bo på.

Vi er her dog kun for at køre motorcykel og nyde de gode veje, og fortsætter til et kaffested hen på formiddagen.

Nu går det endnu mere opad, hvis du har lyst og mod til det! Vi kører videre mod Tysklands stejleste vej! I Thüringen er der mange skønne bakker og bjerge og i en by, der er beliggende i 770 meters højde. Her stopper vi på en parkeringsplads, hvor turlederen fortæller om muligheden for at køre op på Tysklands stejleste vej med hele 25,3% stigning. Vi har allerede oplevet Harzens stejleste vej med 22% stigning, og nu er der mulighed for at køre på en endnu stejlere vej.

Rejsedeltagere der ønsker at prøve at køre på vejen kan gøre det. For enden af den stejle vej, der er beliggende i et villakvarter, er der fin vendemulighed. Alle venter blot på parkeringspladsen indtil de, der ønsker at prøve har gjort det – dvs. det er naturligvis frivilligt at køre denne vej.

Planen er, at vi i dag ønsker at besøge en lille by, der holder byfest. Det skal gerne være omkring frokost tid. Her er der udstilling af lokale køretøjer, dvs. fra gamle knallerter til traktorer og arbejdsredskaber. Det lokale frivillige brandvæsen er her sikkert også. Her bliver der frokostpause, hvor der kan købes noget at spise, f.eks. bratwurst og hjemmelavet mad, ligesom der sikkert er et meget stort udvalg af kager.

Efter besøget til byfesten går ruten tilbage til hotellet, således at der er afslapning om eftermiddagen, idet der i morgen er hjemrejsedag.

Sidste aften på hotellet bliver sikkert med hyggeligt samvær som de foregående aftener.

Turlederen fortæller om det praktiske for afrejsedagen i morgen.

Rejsedag 5. Søndag 21. maj 2023: Ca. 620 km til grænsen.
I dag er det hjemrejsedag, og vi sørger for, at der er morgenmad tidligt på hotellet, for dem der gerne vil tidligt afsted.

Ruten i dag vælger gæsterne selv at køre, således at man kan køre hjem i det tempo, der passer en bedst. Hvis du vælger den hurtigste rute, er det ad landeveje de første ca. 100 km og herefter motorvej mod nord, og det giver samlet en strækning til grænsen på ca. 620 km.

Indkvarteringer.
Hotellet på rejsen er af tysk 3-stjernet kvalitet. Alle værelser er moderne indrettet med bad og toilet og tv. Der er normalt fri adgang til wi-fi på hotellerne. Der er indendørs svimming-pool og der er naturligvis fri adgang hertil.

Antal deltagere.
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Hvis der er 18 deltagere eller flere, vil der være 2 turledere på rejsen.

Hvem kan deltage.
På alle mine rejser med turleder forventes det, at du er vant til at køre motorcykel i gruppe, og at du har god erfaring med mc-kørsel. Læs venligst informationerne om sværhedsgraden på rejsen, og kontakt Rejserog.dk, hvis du er i tvivl om sværhedsgraden og dine evner for deltagelse.
Alle, der ønsker at deltage, som jeg ikke kender fra tidligere, skal have en samtale med mig, inden rejsen kan bekræftes fra min side.
Du er velkommen som rejsedeltager, hvis du kører på en motorcykel, der er over 500 ccm og som ikke er ældre end årgang 1990. Hvis du kører på en el-motorcykel kan du ikke deltage.
En god rejseoplevelse skabes ved, at alle rejsedeltagere er positive og interesserede i at være med til at skabe et godt og positivt fællesskab under rejsen.

Krav til din motorcykel for denne rejse:
Din motorcykel skal være serviceret og klar til en længere rejse. Vi foreslår, at du tegner en kaskoforsikring på din motorcykel, således at du kan få vejservice på rejsen, hvis der opstår problemer med din motorcykel.

Turledere:
Der er 2 turledere på denne rejse. Se fanen OM.

Afbestillings- og rejseforsikring.
Se mulighederne under fanen INFO. Jeg anbefaler at du tegner både afbestillings- og rejseforsikring. 

Afstande.
I rejsebeskrivelsen er angivet de enkelte dages udflugtslængder samt afstande til og fra grænsen.

Gps-ruter.
Der kan på rejsen ikke udleveres gps-ruter til rejsedeltagere, idet det for ofte giver misforståelser ift. turledernes ændringer undervejs på ruterne.

Bil og mc-trailer.
Der er mulighed for, at du kan parkere din bil og trailer ved vores hotel på rejsen, således at du kan køre bil med mc på trailer frem og tilbage til Thüringen. Dette er kun muligt ved forudgående aftale med Rejserog.dk, og der må forventes at blive pålagt et parkeringsgebyr.

Forbehold.
Der tages forbehold for ændringer i programmet grundet samarbejdspartneres produktændringer samt prisstigninger. Priser er kalkuleret pr. 20. januar 2023.

Priser:
Pr. person i delt dobbeltværelse kr. 5.850,-.
Tillæg for ophold i enkeltværelse kr. 550,-.

Inkluderet i prisen:
5 dages rejse med 4 overnatninger i dobbelt- eller enkeltværelse
Morgenmad fra 2. rejsedag til hjemrejsedag, morgenmad serveres som buffet
Aftensmad fra 1. rejsedag til og med aften før hjemrejse, aftensmad serveres som 2- eller 3- retters menu eller buffet
Dansk turleder på motorcykel sammen med gæster
Alle udflugter som angivet i programmet
Entré og rundvisning i DDR-bunkeranlæg
Entré og besøg på grænselandsmuseum
Entré og rundvisning på kz-lejr
Lokal moms og afgifter
Dansk rejsebureaumoms
Afgift til Rejsegarantifonden
Udvidet ansvarsforsikring

Ikke inkluderet i prisen:
Brændstof, evt. parkeringsomkostninger, frokost og forplejning/drikkevarer ej nævnt i programmet, afbestillings- og rejseforsikring.Priser:

Alle priser er angivet i danske kroner pr. person i delt dobbeltværelse. Hvis du ønsker et enkeltværelse, skal du tillægge enkeltværelsestillægget til prisen pr. person i delt dobbeltværelse. Der sælges ikke halve dobbeltværelser.
Eventuelle tillægspriser er angivet separat i teksten eller i forbindelse med prislisten. Jeg forsøger dog altid at inkludere alt relevant, dvs. hotelopholdet, halvpension (aftensmad og morgenmad) samt de besøg og entréer, som er naturlige for at få en god oplevelse på rejsen.
I tillæg til de angivne priser skal du lægge dit eget personlige forbrug, dvs. benzin og frokost samt evt. drikkevarer til aftensmaden.

Prisstigninger.

Gennem det sidste år er priserne steget meget på varme, brændstof, mad, forbrugsvarer og lønninger i hotel- og restaurationsbranchen. Det er efter corona pandemien blevet svært at finde godt hotelpersonale – hvis noget overhovedet, hvilket betyder, at nogle indkvarteringer har måttet omstrukturere deres virksomheder. Efterfølgende usikkerhed og brændstofproblemer pga. krigen i Ukraine giver hotel- og restaurationsbranchen svære vilkår, og forståelige prisstigninger.
Over de sidste 4 år er priserne steget ca. 40-50%. Tidligere steg priserne 5% pr. år. Ja, nogle enkelte ting er steget 80-100% – ja, sågar langt over 100%. Jeg har derfor desværre også været nødsaget til at hæve priserne tilsvarende. Jeg kan til gengæld fortsat præsentere kvalitetsrejser, hvor vi stadig oplever god service både på indkvarteringer og de inkluderede besøg på rejsen. Og det skyldes, at jeg ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten, og derfor har jeg naturligvis besøgt og boet på alle de hoteller, som jeg bruger på rejsen. Jeg ønsker at holde en god kvalitet på rejserne, og det betyder, at vi på denne rejse bruger 3-stjernede og 4-stjernede hoteller.

Destinationerne på rejsen er angivet med en ca. placering og rejsens datoforløb når du klikker HER.

Du kan også klikke på kortet herunder og se destinationerne på et Europakort.

Udfyld din bestilling her:

Værelsestype (angiv enkelt- eller dobbeltværelse):

12 + 4 =

Vores turledere

Henrik Tang

Ejer og turleder

Jeg er årgang 1966 og har arbejdet i rejsebranchen siden 1986.
Som 22 årig startede jeg som “kørende rejseleder” dvs. jeg var guide og turistbuschauffør, – i 2 år primært til Paris og lidt til Østrig. Sidenhen har jeg været skiguide i Østrig og Schweitz og turleder på mange specialrejser, både på snescooter i 23 år og på motorcykel i 30 år.

Her i Rejserog.dk er jeg kontormanden, der tilrettelægger alle rejserne, og jeg har naturligvis besøgt alle rejsemålene jeg laver rejser til, både på studierejser for at planlægge og lave kontrakter for rejserne og naturligvis i forbindelse med afvikling af rejserne med gæster.

Jeg er turleder på alle mine motorcykel rejser med dansk turleder.

Jeg har kørt motorcykel siden 1987. Jeg har gennem tiden haft mange forskellige motorcykler. Jeg kører nu på en BMW GS 1200 Adventure.

Peter Holst

Turleder

Peter er turleder hos Rejserog.dk. Peter har arbejdet med Henrik i mange år og været turleder på mange rejser sammen med Henrik, både på motorcykel og snescooter.

Mange rejsedeltagere vil kende Peter fra hans deltagelse på mange motorcykel rejser.

Når der er to turledere på en rejse, – som det er på alle motorcykel rejserne i 2023, så er det Peter, der er turleder sammen med Henrik.

Peter har kørt motorcykel siden 2006 og kører rigtig mange km hvert år. Peter har kørt godt 97.000 km på sin 5-årige Suzuki V-Strom, der her er afbilledet, og han skifter i 2023 til en Suzuki V-strom 1050.